Πραγματοποιήθηκε το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας με τη συμμετοχή 125 αντιπροσώπων απο Σωματεία του Νομού. Τον Διοικητικό Απολογισμό ψήφισαν 98, καταψήφισαν 18 και βρέθηκαν 3 λευκά και 1 άκυρο. Τον Οικονομικό Απολογισμό ψήφισαν 99, καταψήφισαν 17 κια βρέθηκαν 3 λευκά και 1 άκυρο. Τον Προϋπολογισμό του 2009 ψήφισαν 100, καταψήφισαν 15 και βρέθηκαν 3 λευκά και 1 άκυρο. 

 

Τον Διοικητικό και Οικονομικό Απολογισμό έκανε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας την Κυριακή, οπότε και πραγματοποιήθηκε το συνέδριό του, με τη συμμετοχή των αντιπροσώπων απο πρωτοβάθμια σωματεία της δύναμής του στο νομό. Επιπλέον, ακολούθησαν οι εκλογές για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Κ.Ε. καθώς και αντιπροσώπων του στη Γ.Σ.Ε.Ε.

Τόσο ο απερχόμενος Πρόεδρος, Κώστας Κουλουρίδης όσο και ο Γραμματέας του Ε.Κ.Ε. προέβησαν σε απολογισμό της δράσης του Εργατικού Κέντρου το τελευταίο χρόνο. Έγινε αναφορά στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν, τις απεργίες καθώς και τις πρωτοβουλίες που ελήφθησαν για διεκδίκηση λύσεων σε προβλήματα εργαζομένων και του νομού συνολικά. Βέβαια, επισημάνθηκε η υφιστάμενη κατάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος στην Εύβοια, όπου παρατηρείται απομαζικοποίηση της συμμετοχής των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις. Στόχος της νέας Διοίκησης που θα προκύψει απο τις εκλογές είναι η επαναδραστηριοποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος. Άλλωστε έχουν να παλέψουν ενάντια σε κυβέρνηση και εργοδοσίες που με πρόσχημα την οικονομική κρίση ελαστικοποιούν τις εργασιακές σχέσεις, όπως τονίστηκε απο τον Δημήτρη Σταύρου. Ενώ είναι γεγονός ότι μετακυλούν ο κόστος της κρίσης στους εργαζόμενους.

Απο την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της παράταξης της Ταξικής Ενότητας υποστήριξαν ότι υπάρχει διαφορετική προσέγγιση ως προς το πολιτικό πλαίσιο που έχει δημιουργήσει την κρίση. Αυτός είναι και ένας λόγος που δεν μπορούν να κινηθούν ως παράταξη στο ίδιο μήκος κύματος με τις υπόλοιπες δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος.

Βροντερή ήταν η απουσία της παράταξης της ΔΑΚΕ, αφού κανένας εκπρόσωπός της δεν τοποθετήθηκε ούτε για τον απολογισμό ούτε για τα προβλήματα που παρουσιάζονται στους χώρους εργασίας σήμερα.