Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα αλλοδαπών που διακινούσε παράνομα μεγάλες ποσότητες κλεψίτυπων ψηφιακών δίσκων και αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων.

Συνελήφθησαν συνολικά (10) υπήκοοι Πακιστάν στην περιοχή των Λουτρών Αιδηψού Ευβοίας

Άννα Παππά, Υποψήφια Εύβοιας ΝΔ 2019 Ιούλιος

Κατασχέθηκαν, μετά από διαδοχικούς ελέγχους και έρευνες σε οικίες των δραστών, πάνω από -4.000- κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι (DVDς, CDς), δύο (2) συσκευές εγγραφής- προβολής ψηφιακών δίσκων, -246- αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων, κινητά τηλέφωνα κ.α.


Εξαρθρώθηκε, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αιδηψού και της Γ΄Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, πολυμελής εγκληματική ομάδα που διακινούσε παράνομα μεγάλες ποσότητες κλεψίτυπων ψηφιακών δίσκων και αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν σήμερα (13-09-2012) μεταμεσονύχτιες ώρες μετά από διαδοχικούς ελέγχους και έρευνες σε τρεις οικίες των δραστών, συνολικά (10) υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας από 18 έως 40 ετών, στην περιοχή των Λουτρών Αιδηψού Ευβοίας.

Σε βάρος των συλληφθέντων, εκ των οποίων οι επτά (7) είχαν εισέλθει και παρέμεναν παράνομα στη Χώρα μας, στερούμενοι παντελώς νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παραβίασης του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία, του Νόμου περί λαθρεμπορίας και του Νόμου περί αλλοδαπών.

Αναλυτικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών που αφορούσαν σε διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κλεψίτυπων ψηφιακών δίσκων, οι αστυνομικοί σήμερα μεταμεσονύχτιες ώρες αρχικά εντόπισαν και συνέλαβαν στα Λουτρά Αιδηψού έναν 28χρονο υπήκοο Πακιστάν, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε μία νάιλον σακούλα που περιείχε (192) CDς και (64) DVDς που προορίζονταν για πώληση από τον δράστη, χωρίς να φέρουν την ειδική υδατογραφημένη ταινία ασφαλείας και γνησιότητας.

Ακολούθως μετά από συνεργεία ελέγχων που διενεργήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή και διαδοχικές έρευνες πού πραγματοποιήθηκαν σε τρεις οικίες των δραστών στον Άγιο Νικόλαο και στα Λουτρά Αιδηψού, συνελήφθησαν επιπλέον εννέα μέλη της εγκληματικής ομάδας και κατασχέθηκαν συνολικά:

2.593 CDς και 1.431 DVDς, τα οποία προορίζονταν για πώληση χωρίς να φέρουν την ειδική υδατογραφημένη ταινία ασφαλείας και γνησιότητας.
Δύο (2) συσκευές εγγραφής– προβολής ψηφιακών δίσκων.
– 246 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών, τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.
– Έξι (6) συσκευές κινητών τηλεφώνων, που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για την μεταξύ τους επικοινωνία και διευκόλυνση των παράνομων ενεργειών τους.
– Το χρηματικό ποσό των (600) ευρώ, προερχόμενο από την πώληση κλεψίτυπων ψηφιακών δίσκων και λαθραίων τσιγάρων.
– Επτά (7) ντοσιέ με μακέτες για εξώφυλλα συσκευασίας CDς και DVDς, καθώς και ένα τετράδιο με σημειώσεις για την παρασκευή και εγγραφή τους.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες είχαν συστήσει τους τελευταίους μήνες εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας χρησιμοποιώντας συσκευές εγγραφής- προβολής, αναπαρήγαγαν κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους, τους οποίους «έντυναν» με εξώφυλλα και διακινούσαν στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Εύβοιας.

Παράλληλα δραστηριοποιούνταν και στο λαθρεμπόριο αδασμολόγητων τσιγάρων, προκειμένου να αποκομίσουν παράνομα οικονομικά οφέλη.

Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Αιδηψού, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από υπαλλήλους του Τελωνείου Χαλκίδας.  

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα το απόγευμα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.