Εξαρθρώθηκε σπείρα ληστών, που δρούσε στη Χαλκίδα και είχε διαπράξει σειρά κλοπών.

 Από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, ύστερα από μεθοδευμένο κι στοχευμένο επιχειρησιακό σχεδιασμό, εξαρθρώθηκε δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα, αποτελούμενη από τρεις άνδρες ηλικίας 30,25 και 21 ετών αντίστοιχα και δύο γυναίκες ηλικίας 21 και 22 ετών αντίστοιχα, Ρουμανικής υπηκοότητας και καταγωγής, οι οποίοι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχαν ενωθεί με σκοπό τη διάπραξη κακουργηματικής μορφής κλοπών – διαρρήξεων, στην ευρύτερη περιοχή της πόλης της Χαλκίδας.
 Για την επίτευξη του σκοπού τους, οι παραπάνω, είχαν εκμισθώσει σπίτι στη Χαλκίδα, προκειμένου να το χρησιμοποιούν ως κατοικία, αλλά και ως χώρο αποθήκευσης των κλοπιμαίων ειδών που αποκόμιζαν από την εγκληματική δράση τους, ενώ χρησιμοποιούσαν και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα – που κατ’ αρχήν φέρονται να ανήκουν νομότυπα στον ένα εκ των ανδρών δραστών – για τις μετακινήσεις τους και για την μεταφορά των κλοπιμαίων.
 Αφού εντοπίστηκαν αρχικά, τα παραπάνω άτομα πρωινές ώρες της 22-9-2009, τέθηκαν υπό τον έλεγχο των ανδρών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας και σε νομότυπη έρευνα που ενεργήθηκε στο σπίτι που διέμεναν, βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός κλοπιμαίων αντικειμένων από κλοπές που η εν λόγω ομάδα είχε διαπράξει την 14 και 15-9-2009, ως ακολούθως:
α) Στον Β΄ Βρεφονηπιακό Σταθμό Χαλκίδας
β) Στο κτίριο που στεγάζεται το Οικονομικό Επιμελητήριο Χαλκίδας
γ) Στο κτίριο που στεγάζεται ο εκπολιτιστικός σύλλογος «Το Αλωνάκι»
δ) Στο κτίριο του 3ου ΚΑΠΗ του Δήμου Χαλκιδέων
ε) Σε οικίες και καταστήματα της πόλης της Χαλκίδας
 Στην ίδια έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης μεγάλος αριθμός επίπλων οικοσυσκευών και ηλεκτρονικών συσκευών, συνολικής αξίας τριών χιλιάδων (3.000,00) €, τα οποία τα μέλη της ομάδας είχαν αφαιρέσει από σπίτι 64χρονης ημεδαπής που βρίσκεται στην περιοχή του Δήμου Ληλαντίων, περί την 18.00΄ώρα της 21-9-2009 καθώς και χρυσαφικά αξίας χιλίων (1.000,00) περίπου €, που η ομάδα είχε αφαιρέσει απογευματινές ώρες της ιδίας ημέρας από το σπίτι 36χρονου ημεδαπού κατοίκου Χαλκίδας.
 Μέσα στα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της ομάδας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.
 Όλα τα μέλη της ομάδας συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν σήμερα (23-9-2009) στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους στη διάπραξη κλοπών ανά την επικράτεια, σε συνεργασία με τις Αστυνομικές Αρχές της Χώρας.