Εκστρατεία Ευαισθητοποίησης στην Οδική Ασφάλεια
“Με το χέρι στην καρδιά – Δεσμεύομαι”
Η έναρξη της Εκστρατείας θα γίνει την Κυριακή 20/9 το πρωί και ώρα 11:00 π.μ. και θα διαρκέσει  έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2009, στην προβλήτα της Πλατείας Αγ. Νικολάου και το Κρηπίδωμα. Διοργανωτές ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ και Δήμος Χαλκιδέων

Η Ελλάδα κατέχει μια από τις πρώτες θέσεις σε θανατηφόρα ατυχήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Καθημερινά πάνω από 6 άνθρωποι χάνουν την ζωή τους στο δρόμο, ενώ το ένα τρίτο όλων των θανάτων από οδικά ατυχήματα συμβαίνουν σε αστικές περιοχές, πλήττοντας κυρίως τα παιδιά και τους ηλικιωμένους.
Το θέμα της οδικής ασφάλειας πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα όλων μας, καθώς τα περισσότερα οδικά ατυχήματα μπορούμε να τα προλάβουμε με τη δική μας υπεύθυνη συμπεριφορά.
Ιδιαίτερα η περιοχή της Εύβοιας κατέχει μια από τις υψηλότερες θέσεις στα τροχαία ατυχήματα. Συμβάλλοντας στην προσπάθεια για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, ο Δήμος Χαλκιδέων με τη συνεργασία της ΑΓΕΤ Ηρακλής διοργανώνει την Εκστρατεία Ευαισθητοποίησης στην Οδική Ασφάλεια “Με το χέρι στην καρδιά – Δεσμεύομαι”, με στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Εκστρατεία Ευαισθητοποίησης στην Οδική Ασφάλεια
“Με το χέρι στην καρδιά – Δεσμεύομαι”
Η έναρξη της Εκστρατείας θα γίνει την Κυριακή 20/9 το πρωί και ώρα 11:00 π.μ. και θα διαρκέσει  έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2009, στην προβλήτα της Πλατείας Αγ. Νικολάου και το Κρηπίδωμα. Τις ημέρες αυτές θα λειτουργεί ένα κυκλοφοριακό πάρκο με διαδραστικό πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά αλλά και δράσεις για τους δασκάλους που θα συνοδεύουν τα σχολεία, καθώς και όσους επισκέπτονται το χώρο, με θέμα την ασφαλή οδήγηση και την τήρηση του Κώδικα Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνονται προγράμματα για να μάθουν τα παιδιά τα σήματα και να περνούν το δρόμο με ασφάλεια, καθώς και εργαστήρια ζωγραφικής με θέμα την οδική ασφάλεια. Παράλληλα, για τους δασκάλους ή για όποιον θέλει να συμμετέχει τις ημέρες ώρες που δεν θα έχει προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων, θα υπάρχει προσομοιωτής ανατροπής και προσομοιωτής σύγκρουσης  καθώς και μια σύντομη ενημέρωση για θέματα οδικής ασφάλειας.

Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της εκστρατείας για την οδική ασφάλεια, έχουν ως εξής:

1)Κυριακή 20/9/09
11:00-13:00, τελετή έναρξης (ελεύθερη συμμετοχή)
18:00-21:00 Ελεύθερη συμμετοχή
2)Δευτέρα 21/9/09
09:00-13:00 Επισκέψεις των σχολείων
18:00-21:00 Ελεύθερη συμμετοχή
2)Τρίτη 22/9/09
09:00-13:00 Επισκέψεις των σχολείων
18:00-21:00 Ελεύθερη συμμετοχή
* Σε περίπτωση μεγάλης συμμετοχής σχολείων, θα υπάρξει παράταση.

(Οι επισκέψεις των σχολείων αφορά τη συμμετοχή των τάξεων από τη Γ’ ως την ΣΤ’ Δημοτικού, το πρόγραμμα διαρκεί 1 ώρα, ενώ η μετάβαση των μαθητών θα γίνει με το τρενάκι της Χαλκίδας)
 
Οι σχολικές τάξεις, καθώς και όσοι πολίτες ή παιδιά θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα, θα συμμετέχουν και σε μια κλήρωση για να κερδίσουν δώρα, που θα γίνει το απόγευμα της Τρίτης 22/9 στον ίδιο χώρο.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 22210 85666 & 61071, fax: 22210 61072, e-mail:dchalkis@otenet.gr