Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την καθαριότητα και την ανακύκλωση, σχεδιάζει η Υπηρεσία Καθαριότητας με την αντιδήμαρχο, Λίλιαν Ζλακώνη.

 

Στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλει ο Δήμος Χαλκιδέων για μια πόλη καθαρή, σχεδιάζεται μια μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την καθαριότητα και την ανακύκλωση, με παράλληλη ενίσχυση του εξοπλισμού της Υπηρεσίας Καθαριότητας με επιπλέον κάδους απορριμμάτων, απορριμματοφόρων, πλυντηρίων, σαρώθρων κλπ.
Στην προσπάθεια αυτή ο Δήμος Χαλκιδέων απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στους Περιβαλλοντικούς Συλλόγους της πόλης, στην εκπαιδευτική κοινότητα και στους ευαισθητοποιημένους φορείς  και πολίτες, δεδομένου ότι η δική τους αρωγή και στήριξη είναι πολύτιμη.
Ήδη, έχουν πραγματοποιηθεί δυο συναντήσεις της αντιδημάρχου, Λίλιαν Ζλακώνη, του Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΧ, Βασίλη Καθαροσπόρη με εκπροσώπους Συλλόγων, Ενεργών Πολιτών, της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σαμαρειτών, Προσκόπων, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, όπου αναπτύχθηκαν προτάσεις αντιμετώπισης των προβλημάτων, που παρατηρούνται στον τομέα καθαριότητας της Χαλκίδας. Όλοι οι συμμετέχοντες χαιρέτισαν την προσπάθεια αυτή του Δήμου και εξέφρασαν τη διάθεσή τους για κοινή πορεία, με στόχο μια Χαλκίδα καθαρή.
Επιπλέον, την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου, οπότε και πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση, παρουσιάστηκαν οι δράσεις, που προγραμματίζονται για το επόμενο πεντάμηνο και αφορούν σε εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την καθαριότητα και την ανακύκλωση.
Σημαντική θεωρείται η συμμετοχή των παιδιών σε αυτή την εκστρατεία και για το λόγο αυτό ο Δήμος Χαλκιδέων σε συνεργασία με τα Τμήματα Περιβάλλοντος της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα υλοποιήσει δράσεις ειδικά με τα παιδιά. Μέσα στο επόμενο διάστημα θα γίνει η επίσημη παρουσίαση της εκστρατείας για την καθαριότητα και των δράσεων που σχεδιάζονται, στα Μ.Μ.Ε και στους πολίτες της Χαλκίδας.

 Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Δήμος Χαλκιδέων – βάσει των στοιχείων της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης, πρωτοπορεί πανελλαδικά, καθώς έχει πετύχει στο 95% στην Ανακύκλωση, και μόνο το 5% των αναλώσιμων υλικών που πετιούνται στους μπλε κάδους είναι μη ανακυκλώσιμα υλικά.