Το Μουσείο Florean στη Ρουμανία, παρουσίασε έκθεση ζωγραφικής της Ευμορφίας Γκίκα Ραχούτη, με 31 πίνακες και κολάζ, στα πλαίσια του 3ου Διεθνούς Σαλονιού Ζωγραφικής Carbunari 2009, από 5 – 30  Σεπτέμβρη.

Το Σαλόνι Ζωγραφικής ‘’Carbunari’’ υποδέχεται κάθε χρόνο καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο, με σκοπό την  προώθηση και την υποστήριξη της σύγχρονη τέχνης. Διοργανώνεται από το Florean Museum στην πόλη Baia-Mare της Ρουμανίας και τελεί υπό τη διεύθυνση του εφόρου αρχαιοτήτων Mircea Bochis και την επιμέλεια του τεχνοκριτικού Pavel Susara. 
Η Ευμορφία Γκίκα Ραχούτη, γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στην  Εύβοια. Σπούδασε ζωγραφική στις Σχολές Καλών Τεχνών Ρώμης και Βενετίας. Εξειδικεύτηκε στη   Συντήρηση Έργων Τέχνης στην Ανώτατη Σχολή ‘’Opificio delle Pietre Dure’’ της Φλωρεντίας. Ασχολείται  με την έρευνα της καλλιτεχνικής δημιουργίας και με ειδικές μελέτες θεωρίας και πρακτικής της εικαστικής έκφρασης, τις οποίες  εφαρμόζει τόσο στο καλλιτεχνικό  όσο και στο εκπαιδευτικό της έργο. Στην Ελλάδα εργάστηκε ως καθηγήτρια καλλιτεχνικών σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το 1989 δημιούργησε στη Χαλκίδα το ελεύθερο καλλιτεχνικό εργαστήριο ‘’Ευβοϊκό Κέντρο Τεχνών’’ προσφέροντας εκπαιδευτικές υπηρεσίες αισθητικής αγωγής και πολιτιστικής δράσης. Παράλληλα με την εικαστική δημιουργία ασχολείται ενεργά για την ανάπτυξη και την προώθηση της τέχνης μέσα από συνεργασίες με πολιτιστικούς, εκπαιδευτικούς και καλλιτεχνικούς φορείς εντός και εκτός Ελλάδος. Έχει λάβει μέρος σε επιστημονικά, εκπαιδευτικά, περιβαλλοντικά συνέδρια και καλλιτεχνικά συμπόσια. Επιμελήθηκε εκθέσεις ζωγραφικής, σεμινάρια και εκδόσεις τέχνης. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων Ελλάδος, του Διεθνούς Συλλόγου Καλλιτεχνών CFA Ιταλίας, της Ελληνο-Γαλλικής Ένωσης Καλλιτεχνών NAUTE και της Διεθνούς Ένωσης Καλλιτεχνών IUOMA. Το καλλιτεχνικό της έργο παρουσιάστηκε μέχρι τώρα σε ατομικές, ομαδικές και διεθνείς εκθέσεις  στην Ελλάδα, Ιταλία, Πολωνία, Γερμανία, Μαλαισία, Ρουμανία, Τυνησία, Ρωσία. Έργα της βρίσκονται σε δημόσιες πινακοθήκες, μουσεία και  συλλογές.

Άννα Παππά, Υποψήφια Εύβοιας ΝΔ 2019 Ιούλιος