Σύμφωνα με άρθρο του Βαγγέλη Νικολακάκη, που δημοσιεύει η Ναυτεμπορική, υπάρχει ενδιαφέρον για τη ΣΕΛΜΑΝ απο δύο επιχειρηματίες. Το άρθρο αναφέρει συγκεκριμένα:

«Δύο επιχειρηματίες, ένας από την Ηπειρο και ένας από την Κύπρο φέρονται να έχουν κάνει ουσιαστικές επαφές και να έχουν καταθέσει σοβαρές προτάσεις στη διοίκηση της Σέλμαν [SHLr.AT]  ΑΕ για την απόκτηση (ποσοστού ή του συνόλου;) των μετοχών της μεγαλύτερης ελληνικής βιομηχανίας ξύλου και προϊόντων ξυλείας.

Σε ποιο σημείο φτάνουν οι διαπραγματεύσεις δεν μπορεί να εξακριβωθεί δεδομένου ότι καμιά από τις δυο πλευρές (ενδιαφερομένων και εταιρείας) δεν έχει αφήσει να διαρρεύσουν πληροφορίες σχετικά με τα όσα έχουν προηγηθεί.

Στάση αναμονής

Η αγορά κρατά στάση αναμονής δεδομένου ότι αν και στο παρελθόν ο κ. Παναγ. Ηλιάδης είχε εκφράσει θετική άποψη για πώληση ποσοστού μέχρι 20% και είχαν γίνει προ δύο – τριών ετών κάποιες επαφές και κρούσεις, αργότερα όμως, με την πτώση της χρηματιστηριακής αξίας της εταιρείας, έκρινε ότι δεν συντρέχει τέτοια περίπτωση.

«Με τις σημερινές συνθήκες», λέει στη «Ν» αναλυτής και καλός γνώστης του κλάδου, «ο κ. Ηλιάδης θα περιμένει να δει αν μέχρι τέλος του χρόνου θα αποδώσουν τα μέτρα που έχουν ληφθεί όπως αναδιάρθρωση του δανεισμού με αναχρηματοδότηση των ομολογιακών δανείων, αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 10 εκατ. ευρώ, δραστικός περιορισμός των λειτουργικών εξόδων και δαπανών, μέτρα εκ περιτροπής απασχόλησης εργαζομένων σε Κομοτηνή και Χαλκίδα, ώστε να αποφασίσει για το μέλλον της εταιρείας.

Η εταιρεία, παρά τη μακρόχρονη κρίση που ο κλάδος ξυλείας διέρχεται, βρίσκεται στο επίκεντρο σεναρίων που επηρεάζουν τη χρηματιστηριακή της συμπεριφορά οδηγώντας σε υψηλές αποδόσεις της μετοχής».

Γεγονός οι προτάσεις

Είναι γεγονός – το παραδέχεται και η διοίκηση – ότι έχουν γίνει προτάσεις κάποιες από τις οποίες – όπως κυρίως του επιχειρηματία από την Ηπειρο – αρκετά σοβαρές και από ανθρώπους που αποδεδειγμένα ξέρουν τον κλάδο και την αγορά, έχουν τη διάθεση και το κύρος, την οικονομική ευμάρεια και την τεχνογνωσία να στηρίξουν την εταιρεία ώστε να συνεχίζει να δραστηριοποιείται το ίδιο επιτυχώς όπως και μέχρι προ της οικονομικής κρίσης.

Και όπως καταλήγει στις επισημάνσεις του η ίδια πηγή «η θετική απάντηση της διοίκησης της Σέλμαν δεν θα έχει να κάνει μόνο με τα οικονομικά ανταλλάγματα που θα δεχτεί αλλά, κυρίως, με τις χειροπιαστές και αδιαμφισβήτητες διαβεβαιώσεις των ενδιαφερομένων ότι δεν θα θιγεί το όνομα της Σέλμαν και θα προστατευθούν οι θέσεις εργασίας στον μέγιστο δυνατό βαθμό.

Εξάλλου, το μεγάλο κεφάλαιο της εταιρείας είναι οι άνθρωποί της όπως λέει πάντα και ο κ. Ηλιάδης και σε αυτό θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα. Για το λόγο δε αυτό αν γίνει κάτι τελικά, φαίνεται να υπερέχει ο εξ Ηπείρου επιχειρηματίας».»

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗΣ