Κλιμάκιο μετέβη στην περιοχή της Γλύφας, για τις καταστροφές που προκλήθηκαν απο τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Δεκεμβρίου.

Η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κατερίνα Διαμαντοπούλου κατόπιν ενημέρωσης που είχε την προηγούμενη εβδομάδα από το δήμαρχο Πελασγίας κ. Χρήστο Τιμπλαλέξη για τις καταστροφές που προκλήθηκαν σε κοινόχρηστες υποδομές στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Γλύφας έδωσε εντολή και μετέβη σήμερα κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Γενικό Διευθυντή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παναγιώτη Ευμορφόπουλο, τον σύμβουλο της Γενικής Γραμματέως κ. Νίκο Κορμπά και τον Διευθυντή της ΔΕΣΕ κ. Αναστάσιο Αναστασίου προκειμένου να εκτιμήσουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Δεκεμβρίου.

Το κλιμάκιο συναντήθηκε με το Δήμαρχο Πελασγίας κ. Χρήστο Τιμπλαλέξη και έκαναν επιτόπιο έλεγχο στα ρέματα που υπερχείλισαν και δημιούργησαν τις ζημιές. Σε δηλώσεις του, αμέσως μετά, ο Γενικός Διευθυντής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παναγιώτης Ευμορφόπουλος τόνισε:

«Ο σκοπός της επίσκεψής μας είναι, όχι να καταγράψουμε και να δούμε τυχόν ελλείψεις ή ζημιές στα δίκτυα υδρεύσεως ή οδοποιίας, αλλά περισσότερο να δούμε τα αίτια που προκάλεσαν αυτή την καταστροφή. Από τον έλεγχο που κάναμε διαπιστώσαμε ότι, αιτία της καταστροφής είναι ότι έχει αλλοιωθεί η φυσική ροή των ρεμάτων ύστερα από αυθαίρετες καταπατήσεις και ανέγερση οικοδομών πάνω σε αυτά. Παρατηρείται δε ένα από τα κύρια ρέματα που διέρχονται από το δημοτικό διαμέρισμα κατά την απόληξη του να έχει μετατραπεί σε ασφαλτοστρωμένο δρόμο Χρειάζεται μια μελέτη συνολικής αντιπλημμυρικής προστασίας και όχι η μόνο η επί μέρους αποκατάσταση των πληγέντων δικτύων ύδρευσης και ηλεκτρικού ρεύματος>>.

Επίσης ο σύμβουλος της Γενικής Γραμματέως της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Νίκος Κορμπάς από την μεριά του δήλωσε τα εξής:

«Ύστερα από τη σύσκεψη που είχαμε στα γραφεία μας, με την επίσκεψη του Δημάρχου και των δημοτικών παραγόντων του Δήμου Πελασγίας και της Γλύφας ειδικότερα, η νέα Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κυρία Κατερίνα Διαμαντοπούλου έδειξε μια ιδιαίτερη ευαισθησία για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τα φαινόμενα αυτά αλλά και γενικότερα τις καταστροφές που έχουμε από τις θεομηνίες και οι οποίες, δυστυχώς, γίνονται όλο και συχνότερες. Όμως επείγει πια να γίνει ένα έργο, όπως τόνισε και ο Γενικός Διευθυντής, πρέπει να αποκατασταθεί το αποστραγγιστικό δίκτυο της περιοχής και των δημοτικών διαμερισμάτων από όπου διέρχονται τα νερά μέσω των ρεμάτων τα οποία σήμερα έχουν φράξει. Η ευαισθησία που δείχνει η νέα ηγεσία της Περιφέρειας φαίνεται και σήμερα με την πρώτη επίσκεψη που κάναμε στη Γλύφα. Δεν έχουμε έρθει έτσι για να δούμε αλλά ήρθαν οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών, ο Γενικός Διευθυντής και ο προϊστάμενος της ΔΕΣΕ.»

Τέλος ο Δήμαρχος Πελασγίας κ. Χρήστος Τιμπλαλέξης τόνισε:

«Πριν από 10 περίπου ημέρες στη συνάντηση με τη νέα Γ.Γ. της Περιφέρειας η οποία όμορφα και ευγενικά μας δέχτηκε, άκουσε τα αιτήματά μας και σήμερα έστειλε τον Γενικό Διευθυντή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας μαζί με πολιτικούς μηχανικούς οι οποίοι ήθελαν να εξακριβώσουν τι έφταιξε τέλος πάντων για την μεγάλη καταστροφή και να μας βοηθήσουν. Και οι αποζημιώσεις έχουν πάρει και αυτές το δρόμο τους.»

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σύντομα θα προχωρήσει σε σύνταξη μελέτης.