Τρείς είναι οι διεκδικητές της προεδρίας της ΟΝΝΕΔ, στις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 18 Απριλίου 2010. Ο προεκλογικός πυρετός φουντώνει όσο πλησιάζουν οι μέρες και οι τρείς υποψήφιοι έχουν μπει στην αρένα δυνατά σε μια προσπάθεια να πλησιάσουν τους νέους.

Άλλωστε αποτελεί και για τους τρεις στοίχημα όχι μόνο η νίκη αλλά και η μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές της βάσης της ΟΝΝΕΔ. Εν τω μεταξύ το προεκλογικό παιχνίδι έχει μεταφερθεί και στο διαδίκτυο, έναν χώρο που γνωρίζουν πολύ καλά οι νέοι και είναι μέρος της καθημερινότητάς τους. Από προφίλ και ομάδες στήριξης στο facebook μέχρι και σελίδες προσωπικές των υποψηφίων έχουν αναρτηθεί στο internet, ενώ δεν λείπουν ούτε από τις εκλογές της ΟΝΝΕΔ και τα χτυπήματα λάσπης, θα μπορούσαμε να τα πούμε, δεδομένου ότι αναρτώνται στο ίντερνετ ανακοινώσεις διόλου κολακευτικές για τους υποψηφίους από ανώνυμους συγγραφείς… αλλά έτσι είναι η πολιτική στη χώρα αυτή….

Ενδιαφέρον για το νομό μας έχει το γεγονός ότι δύο εκ των υποψηφίων κατάγονται από την Εύβοια. Πρόκειται για τον Βασίλη Φοίβο Αξιώτη και τον Κώστα Χατζή.

Ποιοι είναι οι τρεις υποψήφιοι:

Ο Βασίλης Φοίβος Αξιώτης είναι ο νεότερος των υποψηφίων. Γεννήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 1985 στην Αθήνα και έχει καταγωγή από το Αλιβέρι Ευβοίας. Είναι Πολιτικός Μηχανικός και απόφοιτος Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου. Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας χωρίς καμιά επαγγελματική σχέση με πολιτικά γραφεία.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

2004-2008 Μέλος Συμβουλίου Σχολής ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολιτικών Μηχανικών Ε.Μ.Π

2005-2007 Υπεύθυνος Σχολής ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολιτικών Μηχανικών Ε.Μ.Π

2007-2008 Μέλος Κεντρικής Γραμματείας ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ – Τομεάρχης Ιατρικής, Νοσηλευτικής, Οδοντιατρικής

2008-2009 Μέλος Κεντρικής Γραμματείας ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ – Υπεύθυνος Οργάνωσης ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Αθήνας

2007-2009 Μέλος Κεντρικού Συμβουλίου ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ.

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος έχει διατελέσει πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης και συνεργάτης του πρώην υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Ο Κώστας Χατζής, που κατάγεται από τη Χαλκίδα, διετέλεσε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ του νομού Ευβοίας, είναι απόφοιτος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου στο τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης και διετέλεσε συνεργάτης σε θέματα Τύπου του προέδρου του κόμματος Α. Σαμαρά όταν ήταν υπουργός Πολιτισμού.

Ο Ευβοιώτης Κώστας Χατζής σε παλαιότερες δηλώσεις του στο eviaportal.gr είχε τονίσει:

“Το τρίπτυχο που ακολουθούμε εμείς στον αγώνα μας για μια νέα ΟΝΝΕΔ είναι Ιδεολογία – Ήθος – Μαχητικότητα. Στόχος μας είναι να επαναφέρουμε και να απαντήσουμε σ’ όλα τα ζητήματα που απασχολούν με Πολιτικό Λόγο. Η ΟΝΝΕΔ πρέπει και μπορεί να έχει λευκό ηθικό μητρώο και αυτά τα δύο είναι η βάση για τη μαχητικότητα που θα επιδείξουμε, τόσο στην κοινωνία όσο και μέσα στο ίδιο το κόμμα. Η ΟΝΝΕΔ πρέπει να γίνει διεκδικητική και μαχητική. Πιστεύω, πως εμείς πρέπει να σηκώσουμε το μεγαλύτερο αντιπολιτευτικό βάρος, καθότι εμείς δεν έχουμε υποστεί τη φθορά τηε διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, αρά μπορούμε να σηκώσουμε ανάστημα και να απαντήσουμε μαχητικά στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ο προεκλογικός μου αγώνας έχει ξεκινήσει, έχω επαφές με νέους σε όλοι την Ελλάδα, και φυσικά θα υπάρξει και εκδήλωση σχετική και στην ιδιαίτερη πατρίδα μου την Εύβοια”.

Από την πλευρά του ο Βασίλης Αξιώτης μιλώντας στο eviaportal.gr επισήμανε:

«Η Κίνηση Ανανέωσης θέλει να δώσει χαρακτήρα νεανικό και πολιτευτικό στη διαδικασία. Εμείς προβάλουμε τη δική μας άποψη και δεν μπαίνουμε σε παιχνίδια αποδυνάμωσης του αντιπάλου. Το όραμά μας είναι μια ΟΝΝΕΔ ανεξάρτητη από συμφέροντα, που δε θα χρεώνεται σε πολιτικά γραφεία, θα είναι ανοιχτή στους νέους και συμμετοχική. Εμείς δεν εμπλεκόμαστε σε εντάσεις που αποπροσανατολίζουν απο την ουσία και οδηγούν σε μονοπάτια που δεν ταιριάζουν στη σημερινή νεολαία αλλά θυμίζουν παλιές εποχές πολιτικών παιχνιδιών στα οποία οι νέοι έχουν προ πολλού γυρίσει την πλάτη».

Να σημειωθεί, ότι ο Κ.Ιωάννου απέσυρε την υποψηφιότητά του και στηρίζει τον Β.Αξιώτη.