Ο Γενικός Γραμματέας ΠΑ.ΣΟ.Κ είχε ζητήσει το “πόθεν έσχες” του δικαστή.

Την έντονη αντίδραση του αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Νίκου Αγγελάρα, προκάλεσε το αίτημα του Γενικού Γραμματέα του ΠΑ.ΣΟ.Κ, Μιχάλη Καρχιμάκη, να κατατεθούν οι δηλώσεις “πόθεν έσχες” του δικαστή από το 2003.

Σημειώνεται ότι ο κ. Αγγελάρας είναι ο δικαστής που είχε “μπλοκάρει” την απόφαση για αγορά χαρτιού εκτύπωσης των σχολικών βιβλίων, με αποτέλεσμα η σχολική χρονιά να ξεκινά με μεγάλες ελλείψεις.

Με γραπτή του δήλωση ο κ. Αγγελάρας αναφέρει ότι “ο επίμαχος διαγωνισμός για την προμήθεια του χαρτιού ήταν παράνομος και είχε ενημερωθεί εγκαίρως για αυτό η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου”.

“Ως δικαστής έχω καθήκον να υπακούω το Σύνταγμα και τους νόμους. Έχω, επίσης, καθήκον να σέβομαι και να διαφυλάττω ως μέλος του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου και το ιερό δημόσιο χρήμα, ιδίως αυτή την περίοδο που η χώρα μας βρίσκεται στην ποιο κρίσιμη καμπή της σύγχρονης ιστορίας της”, τονίζει ο δικαστής.

Το απόγευμα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννη Καραβοκύρη, προκειμένου να ενημερωθεί επισήμως για το θέμα.

πηγή: 24h NewsRoom