Στη διαμαρτυρία των κατοίκων της Τραγάνας, για το πρόβλημα της εγκατάστασης και λειτουργίας σταθμών διοδίων στην είσοδο και έξοδο του κόμβου του χωριού τους, παρευρέθηκε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τόνια Αντωνίου.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης και μετά από επικοινωνία της κ. Αντωνίου με τον Υφυπουργό Υποδομών κ. Γ. Μαγκριώτη προσδιορίστηκε συνάντηση στο Υπουργείο την ερχόμενη Τρίτη για την επίλυση του προβλήματος. Στην συνάντηση έχουν επίσης κληθεί να συμμετάσχουν ο Νομάρχης κ. Α. Χειμάρας, ο Δήμαρχος Αταλάντης κ. Σκαμπερδόπουλος και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Τραγάνας κ. Α. Αλεξίου.

Μετά την παρουσία της στην κινητοποίηση και την επικοινωνία της με τον Υφυπουργό, η κ. Αντωνίου δήλωσε:

«Έχω θέσει το πρόβλημα των διοδίων και του παράπλευρου δικτύου εδώ και πέντε χρόνια στην προηγούμενη κυβέρνηση με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις και ερωτήσεις μου στη Βουλή και χωρίς τη συμπαράσταση των τοπικών παραγόντων που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία. Παρά την γραπτή απάντηση της προηγούμενης ηγεσίας του ΥΠΕΧΩΔΕ (31-5-2007) σε ερώτησή μου, που με διαβεβαίωνε ότι έχουν εξασφαλιστεί οι τοπικές μετακινήσεις χωρίς την καταβολή διοδίων με την υλοποίηση δευτερεύοντος δικτύου και ανισόπεδων διαβάσεων, το παράπλευρο δίκτυο δεν κατασκευάστηκε, ενώ μέσα στην προεκλογική περίοδο επιβλήθηκαν και νέα διόδια. Η απουσία του παράπλευρου δικτύου και ο τρόπος με τον οποίον λειτουργεί το νέο σύστημα διοδίων κόβουν τη Φθιώτιδα στα δύο και εμποδίζουν την ελεύθερη μετακίνηση των κατοίκων μέσα στο νομό. Επομένως, στην συνάντηση με τον Υφυπουργό θα συζητηθούν όλα αυτά τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες του νομού προκειμένου να δοθούν λύσεις»