ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ – ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη τελέστηκε το Σαββατοκύριακο 29 – 30  Σεπτεμβρίου 2007 η δεύτερη Πανήγυρη του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου στο ομώνυμο Ιερό Προσκύνημα στο Νέο Προκόπιο Ευβοίας. Η δεύτερη αυτή Πανήγυρη καθιερώθηκε το έτος 1970, εις Ανάμνησιν των Εγκαινίων του Ιερού Ναού, τα οποία τέλεσε ο μακαριστός Μητροπολίτης Χαλκίδος Νικόλαος, την τελευταία Κυριακή του μηνός Σεπτεμβρίου του έτους 1969.
Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, προσκάλεσε στην Πανήγυρη τον  συντοπίτη μας Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλο, ο οποίος χοροστάτησε το Σάββατο το βράδυ στον Εσπερινό και την Παράκληση του Οσίου Ιωάννου, κηρύσσοντας και το θείο λόγο και προεξήρχε και ομίλησε την Κυριακή το πρωί στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο.
Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο άγιο Σισανίου για την παρουσία του, ενώ του προσέφερε και αναμνηστικό δώρο με αφορμή την Εορτή αυτή του Οσίου, αλλά και σε ανάμνηση της 34ης επετείου της εις Διάκονον χειροτονίας του, η οποία είχε γίνει τέτοια ημέρα (Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 1973) στον Όσιο Ιωάννη το Ρώσο, από τον μακαριστό Μητροπολίτη μας κυρό Νικόλαο (Σελέντη).
Αμέσως μετά, έγινε η καθιερωμένη Λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος του Οσίου Ιωάννου γύρω από την πλατεία του Ιερού Ναού, κατά τη διάρκεια της οποίας, σύμφωνα με την παράδοση, το Ιερό Σκήνωμα μεταφέρθηκε από τους ευλαβείς Προσκυνητές.
Το μεσημέρι, το Δ.Σ. του Ευαγούς Ιδρύματος του Οσίου Ιωάννου, παρέθεσε πλούσιο γεύμα στον Ξενώνα του, σε όλους κείνους, οι οποίοι κατά τη διάρκεια ολοκλήρου του έτους προσφέρουν αφιλοκερδώς, αλλά πιστώς και ενσυνειδήτως στο Ιερό Προσκύνημα.  

Άννα Παππά, Υποψήφια Εύβοιας ΝΔ 2019 Ιούλιος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Στα πλαίσια της Πανηγύρεως του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, το Δ.Σ. του Ευαγούς Ιδρύματος, κατόπιν πρωτοβουλίας και προτροπής του Προέδρου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, διένειμε για τρίτη συνεχή χρονιά πνευματικές ευλογίες και χρηματικά βοηθήματα στους φοιτητές και τις φοιτήτριες της Ενορίας του Νέου Προκοπίου, καθώς και στους νεοεισαχθέντες φοιτητές της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Κηρέως, σε μία σεμνή τελετή και δεξίωση, η οποία έλαβε χώρα στον Ξενώνα του Ιερού Προσκυνήματος μετά τη Θεία Λειτουργία και τη Λιτανεία της Κυριακής 30 Σεπτεμβρίου 2007.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας απευθύνθηκε στους φοιτητές της περιοχής με πατρικούς λόγους, τους συνεχάρη, τους συμβούλευσε και τους ευχαρίστησε γιατί ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Δ.Σ. του Ιερού Προσκυνήματος και έδωσαν το παρόν.
Επιπλέον, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας εκ μέρους του Δ.Σ. διαβεβαίωσε τα παιδιά ότι πάντοτε θα έχουν την ηθική και υλική στήριξη του Ευαγούς Ιδρύματος του Οσίου Ιωάννου και ότι εφόσον επιδείξουν επιμέλεια στις σπουδές τους και σημειώσουν και άλλες επιτυχίες, το Ιερό προσκύνημα θα βρίσκεται δίπλα τους για να τους βοηθήσει και για μεταπτυχιακές και διδακτορικές ακόμη σπουδές.
Τα οικονομικά βοηθήματα που δόθηκαν στους φοιτητές της περιοχής του Δήμου Κηρέως ανέρχονται συνολικά στο ποσό των 42.000 ΕΥΡΩ.
 

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΟΡΓΟΕΠΗΚΟΟΥ ΨΑΧΝΩΝ


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε η Πανήγυρη της γυναικείας Ιεράς Μονής Παναγίας της Γοργοεπηκόου Ψαχνών, την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου το απόγευμα και την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου το πρωί, προεξάρχοντος των Ιερών Ακολουθιών του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.
Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε και κήρυξε το θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου και πολλούς Κληρικούς εκ Χαλκίδος και Ψαχνών, αλλά και πλήθους ευσεβών προσκυνητών, οι οποίοι με πολλή αγάπη συμπαρίστανται στο μικρό αυτό Μοναστήρι της Παναγίας μας, αφού η αγάπη και τα αισθήματα της φιλοξενείας στα πρόσωπα των δύο Μοναχών, της Γερόντισσας Ταξιαρχίας και της αδελφής Χριστοδούλης, είναι πάντοτε έκδηλη.
Την κυριώνυμη ημέρα της Εορτής, Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2007, προεξήρχε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, συλλειτουργούντων του Αρχιμ. Φιλοθέου Θεοχάρη, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο, του Αρχιμ. Αιμιλιανού Χρήστου, του Πρεσβ. Αναστασίου Χρήστου και του Διακ. Συμεών Ηλιοδρομίτη, ενώ συμπροσευχόμενος παρέστη και ο σεβαστός σε όλους, πολιός Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως π. Νεκτάριος Τσούβαλης.
Στις Ιερές Ακολουθίες έψαλαν οι καλλίφωνοι Ιεροψάλτες των ψαχνών κ. Δημήτριος Βαζάς και κ. Ιωάννης Γυφτονικολός, τους οποίους πλαισίωσε ικανός αριθμός ιεροψαλτών, ανδρών και γυναικών, μαθητών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως στην τάξη του κ. Δήμου Τσίμπου.