Μετά από δεκαετίες, την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008 επανήλθε στη χρήση του Δήμου Χαλκιδέων το δημοτικό οικόπεδο, που βρίσκεται επί της οδού Ελ. Βενιζέλου, μεταξύ των κτιρίων της Εθνικής Τράπεζας και του πρώην ΠΙΚΠΑ.

Πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι κατά την προσεχή περίοδο να δημοπρατήσει την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών, για τη δημιουργία στο συγκεκριμένο οικόπεδο υπερσύγχρονου θεάτρου, χωρητικότητας 400 θεατών σύμφωνα με την προβλεπόμενη χρήση του από το Γ.Π.Σ. της πόλης μας.

Ωστόσο, μέχρι την δημοπράτηση του έργου και την έκδοση αμετάκλητης απόφασης από τον Άρειο Πάγο, όπου εκκρεμεί αίτηση αναίρεσης από τον μισθωτή, το οικόπεδο θα χρησιμοποιείται ως δημοτικός χώρος στάθμευσης.
Ο Δήμος Χαλκιδέων, διαθέτει εξειδικευμένη επιχείρηση εκμετάλλευσης χώρων στάθμευσης, τη ΔΕΚΕΣΑΧ, που παρέχει σημαντικές υπηρεσίες προς τους πολίτες σ’ αυτό το τομέα.

Ενδεικτικό της οικονομικής πορείας της ΔΕΚΕΣΑΧ είναι το γεγονός ότι για το έτος 2008 αναμένεται η επιχείρηση να υπερβεί σε καθαρά έσοδα το ποσό των 500.000,00 €.

Σχετικά με το δεύτερο δημοτικό οικόπεδο, επί των οδών Κριεζώτου και Αβάντων, γνωστοποιείται ότι έχει χορηγηθεί από το Μονομελές Πρωτοδικείο Χαλκίδας αναστολή εκτέλεσης της δικαστικής απόφασης μέχρι 10 Δεκεμβρίου, οπότε και θα συζητηθεί η εκκρεμούσα αίτηση αναστολής.

Ο δήμαρχος Χαλκιδέων Θανάσης Ζεμπίλης, εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η δημοτική περιουσία θα αξιοποιείται πλέον από το Δήμο Χαλκιδέων προς όφελος των δημοτών του, ενώ ζητά παράλληλα και την κατανόηση των πολιτών – χρηστών του πάρκιγκ για την απαιτούμενη περίοδο προσαρμογής των οργάνων του δήμου στη λειτουργία του.