Την όμορφη νήσο της Σκοπέλου επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος.

 

Τον Μητροπολίτη μας συνόδευαν ο Αρχιμ. π. Φιλόθεος Θεοχάρης – Ιεροκήρυκας, Σταυροφ. π. Ιωάννης Κωσταράς – Εφημέριος Ι.Ν. Γενεθλίου της Θεοτόκου Σκιάθου και τον Αρχιδιάκονος π. Συμεών Ηλιοδρομίτης, από την Παρασκευή 23 έως και τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2008.
Την Παρασκευή το μεσημέρι έγινε δεκτός στο λιμάνι της Χώρας από τους ευλαβεστάτους Ιερείς της Χώρας, με προεξάρχοντα τον Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρεσβ. π. Νικόλαο Κασσανδριανό, τον Δήμαρχο Σκοπέλου και ευσεβείς κατοίκους. Το απόγευμα της ιδίας ημέρας είχε συνεργασία με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας Παναγίας Φανερωμένης, με τους οποίους συζήτησε θέματα αφορώντα την καλή λειτουργία της Ενορίας.
Το Σάββατο 24 Ιανουαρίου το πρωί τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και κήρυξε το θείο λόγο στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σκοπέλου, όπου τέλεσε και το 40νθήμερο μνημόσυνο της μακαριστής Καθηγουμένης Ξένης μοναχής και είχε την ευκαιρία να στηρίξει πνευματικά τις εναπομείνασες δύο μοναχές, Οσιώτατες Σωφρονία και Ματρώνα.
Το Σάββατο το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παναγίας «Παπαμελετίου») Σκοπέλου, παρακολούθησε την ωραιοτάτη εκδήλωση των Κατηχητικών Σχολείων της Ενορίας, τα οποία λειτουργούν με την ευθύνη του Ιερέως π. Χρήστου Λιθαδιώτη και των καλών του συνεργατών. Στο τέλος δε, ευλόγησε και την Αγιοβασιλιάτικη Πίτα της Ενορίας και διένειμε δώρα και ευλογίες σε όλα τα παιδιά.
Την Κυριακή 25 Ιανουαρίου το πρωί, ο Μητροπολίτης μας λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στην άλλη Ιερά Μονή της Νήσου, αυτήν του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, την οποία ανήγειρε ο λόγιος Καισάριος Δαπόντες. Πριν την Απόλυση τέλεσε και το 40νθήμερο μνημόσυνο της μακαριστής Καθηγουμένης Αγαθονίκης μοναχής, ενώ συζήτησε και την πορεία της Ιεράς αυτής Μονής με την Οσιωτάτη Μοναχή Μαριάμ, η οποία εγκατβιώνει εκεί, αλλά και με τον Αρχιμ. π. Αλέξιο Παπασταμούλο – Εφημέριο Γλώσσας, τον οποίον ο Σεβασμιώτατος έχει ήδη προτείνει στο Μητροπολιτικό Συμβούλιο, για να ασκεί τα χρέη Ηγουμενοσυμβουλίου και των δύο παραπάνω Ιερών Μονών, στις ο εναπομείνας αριθμός μοναχών δεν επαρκεί για να συγκροτηθεί κανονικό Ηγουμενοσυμβούλιο.
Το απόγευμα της Κυριακής, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε την Ενορία της Γλώσσας Σκοπέλου, όπου τον υποδέχθηκε πλήθος Ενοριτών, με επικεφαλής όλους τους Ιερείς της Νήσου και τον Δήμαρχο Σκοπέλου και προς τους οποίους μίλησε, στα πλαίσια της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως με θέμα: «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΣΧΕΣΕΙΣ», ενώ απάντησε πρόθυμα και στις ερωτήσεις και απορίες τους. Στη Γλώσσα ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για το θεάρεστο έργο που επιτελείται, με πρωτοβουλία του π. Αλεξίου και των πολλών συνεργατών του και εκτείνεται σε πολλούς τομείς: λειτουργική ζωή, φιλανθρωπική δραστηριότητα, νεανικές συνάξεις, Σχολή Γονέων, Σχολή Βυζαντινής Μουσικής, Σχολή Αγιογραφίας κ.ά., ενώ επισκέφθηκε και την αίθουσα Αγιογραφίας και θαύμασε τις δημιουργίες των παιδιών.
Τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου το πρωί, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το Γυμνάσιο και Λύκειο της Γλώσσας, όπου και έγινε δεκτός από τον Διευθυντή και τους Καθηγητές και μίλησε στους μαθητές, οι οποίοι του υπέβαλαν και πολλά ερωτήματα και ευχαριστήθηκαν ιδιαιτέρως την παρουσία του Επισκόπου στον χώρο τους. Η συνάντηση, λόγω του ενδιαφέροντος κράτησε παραπάνω από 2 ώρες. Αργά το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του αναχώρησαν για τον Βόλο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν σε απευθείας σύνδεση από τον ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς μας Μητροπόλεως (97,7), ο οποίος ακούγεται -και μάλιστα από πολλούς ακροατές- και στα Νησιά των Βορείων Σποράδων.

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019