Σκληρές εκφράσεις χρησιμοποεί ο Νομάρχης εναντίον του πρώην βουλευτή Βασίλη Κεδίκογλου, τον οποίο κατηγορεί ότι δεν προσέφερε τίποτα σημαντικό στον πολιτικό πολιτισμό κατά την πολύχρονη παρουσία του στη Βουλή, ενώ τον κατηγορεί και για μικροπολιτική λειτουργία, η οποία είχε ως στόχο την εξασφάλιση εκλογικής πελατείας. Το ίδιο σκληρή και η απάντηση του Βασίλη Κεδίκογλου.

Αφορμή για την ανακοίνωση του Νόμάρχη στάθηκε η ανακοίνωση φίλων του Βασίλη Κεδίκολγου, σχετικά με τα διόδια.

Οι ανώνυμοι επιστολείς κατηγορούσαν τον Θανάση Μπουραντά, ότι αρνείται την επιβολή νέων διοδίων, ωστόσο, χωρίς την επιβολή τους δεν μπορεί να γίνει κανένα σημαντικό οδικό έργο.

Απαντώντας ο Νομάρχης, υποστηρίζει ότι, δεν είναι σωστό να ζητάμε μόνοι μας την επιβολή νέων διοδίων.

Αναφερόμενος στον Βασίλη Κεδίκογλου τον κατηγορεί ότι επί 27χρόνια που ήταν βουλευτής και Υπουργός, δεν έκανε τίποτα για το οδικό δίκτυο της Εύβοιας, αφού το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να κάνει μικροεξυπηρετήσεις σε δημάρχους και κοινοτάρχες ώστε να εξασφαλίσει την εκλογική του πελατεία.

Από την άλλη πλευρά, ο Νομάρχης κατηγορεί τον Βασίλη Κεδίκογλου ότι, δεν προσέφερε τίποτα στον πολιτικό πολιτισμό και δεν έμαθε ούτε να διαλέγεται.

Σκληρή απάντηση

Με αφορμή την έκδοση του δελτίου τύπου του Θανάση Μπουραντά, το οποίο δημοσιοποιήθηκε από την eviapress, ο Βασίλης Κεδίκογλου εξέδωσε την ακολουθη ανακοίνωση:

«Ευβοϊκοί πολιτικοί κύκλοι προσκείμενοι στον πρώην Υπουργό και το Περιβάλλον του βουλευτή Βασίλη Κεδίκολγου, πληροφορήθηκαν ότι ο Προϊστάμενος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης κυκλοφόρησε Δελτίο Τύπου (λίβελο σε κατάσταση πανικού-γιατί άραγε_κατά αυτού) το οποίον δεν κοινοποίησε ούτε στον ίδιο ούτε στο γραφείο του, για να επαναληφθεί για μια ακόμη φορά, ότι η δειλία και ο στρουθοκαμηλισμός ειναι ίδιον της συμπεριφοράς του κ. Προϊσταμενου. Και αυτή τη φορά φρόντισε – μάλιστα με απειλές αποκλεισμού από δημοσιεύσεις της Νομαρχίας- να μην βρουν χώρο δημοσίευσης στον ευβοϊκό τύπο τα κείμενα του Βασίλη Κεδίκογλου.

Οι ίδιοι κύκλοι παρατηρούν ότι, απάντηση δεν μπορεί να υπάρχει. Ο διάλογος είναι άνευ σημασίας και ουσίας με στρουθοκαμηλίζοντες δειλούς και ΑΠΑΕ.

Είναι αυτονόητο ότι από έναν ΑΠΑΕ δεν μπορούμε να αξιώνουμε ανάγνωση πρακτικών της Βουλής, γνώση και πολιτική δράση.

Είναι επίσης περισσότερο από αυτονόητο ότι, ένας ΑΠΑΕ δεν μπορεί να γνωρίζει τι σημαίνει αυτοκινητόδρομος και ακόμη περισσότερο αυτοκινητόδρομος Β-Ν στην Εύβοια (για την ευρύτερη προσπέλαση και επικοινωνία της χώρας προς το Αιγαίο)