Η Κινηματογραφική Ομάδα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας θα παρουσιάσει την ταινία FREEDOM FOR BIRTH. Στην Χαλκίδα θα προβληθεί την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας, Φριζή 10 Χαλκίδα.

Η προβολή γίνεται στα πλαίσια παγκόσμιας εκστρατείας για πρεμιέρα με ταυτόχρονες προβολές της ταινίας σε όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη του πλανήτη.

Στην Ελλάδα, η ανταπόκριση ήταν εξαιρετική! Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν προγραμματιστεί περισσότερες από 30 προβολές σε όλη την επικράτεια.

Η ταινία πραγματεύεται το δικαίωμα της μητέρας να ενημερώνεται για τις επιλογές που έχει στον τοκετό και να υποστηρίζεται στις επιλογές αυτές.

Αφορμή του γυρίσματος της ταινίας ήταν η άδικη φυλάκιση της ουγγαρέζας μαίας Άγκνες Γκερέμπ γιατί πραγματοποιούσε τοκετούς στο σπίτι, η δικαίωση της επίσης ουγγαρέζας μητέρας Άννα Τερνόφσκι από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το δικαίωμα της κάθε μητέρας να επιλέγει τις συνθήκες τοκετού της και το Συνέδριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στον Τοκετό που πραγματοποιήθηκε στις 31 Μάη στην Ολλανδία, με μεγάλη παρουσία, ενθουσιασμό και πλούσιο προβληματισμό.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση γύρω από τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στον Τοκετό.