Οκτώ ή εννέα οι νέοι Δήμοι της Εύβοιας αφού το σχέδιο του Καλλικράτη που ανακοινώθηκε σήμερα περιέχει δύο προτάσεις για την επίμαχη συνένωση Κύμης, Ταμυνέων, Κονιστρών, Αυλώνος και Δυστίων.

Διαβάστε αναλυτικά ποιοι είναι οι νέοι Δήμοι σύμφωνα με το σχέδιο Καλλικράτης στην Εύβοια. Καθώς και τί θα γίνει στους όμορους νομούς της Στερεάς Ελλάδας.


ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Α. Συνιστώνται οι κατωτέρω δήμοι:
1. Δήμος Χαλκιδέων με έδρα τη Χαλκίδα αποτελούμενος από τους δήμους α. Χαλκιδέων β.Ληλαντίων γ. Ανθηδώνος δ. Νέας Αρτάκης και ε. Αυλίδος, οι οποίοι καταργούνται.

2. Δήμος Διρφύων με έδρα τα Ψαχνά αποτελούμενος από τους δήμους α. Διρφύων και β.Μεσσαπίων, οι οποίοι καταργούνται.

3. Δήμος Ερέτριας με έδρα την Ερέτρια αποτελούμενος από τους δήμους α. Ερέτριας και β. Αμαρυνθίων, οι οποίοι καταργούνται.

4. Δήμος Καρυστίας με έδρα την Κάρυστο αποτελούμενος από τους δήμους α. Καρύστου β.Στυρέων γ. Μαρμαρίου και τη κοινότητα Καφηρέως , οι οποίοι καταργούνται.

5. Δήμος Ιστιαίας με έδρα την Ιστιαία αποτελούμενος από τους δήμους α. Ιστιαίας β. Αιδηψού γ. Αρτεμισίου δ. Ωρεών και τη κοινότητα Λιχάδος , οι οποίοι καταργούνται.

6. Δήμος Λίμνης με έδρα τη Λίμνη Ευβοίας αποτελούμενος από τους δήμους α. Νηλέως β.Ελυμνίων και γ. Κηρέως, οι οποίοι καταργούνται

Πρόταση 1
7. Δήμος Κύμης με έδρα τη Κύμη αποτελούμενος από τους δήμους α. Κύμης και β. Κονιστρών, οι οποίοι καταργούνται
8. Δήμος Ταμυνέων με έδρα το Αλιβέρι αποτελούμενος από τους δήμους α. Ταμυνέων και β.Αυλώνος γ. Δυστίων, οι οποίοι καταργούνται

Πρόταση 2
7. Δήμος Γεωργίου Παπανικολάου με έδρα το Αλιβέρι αποτελούμενος από τους δήμους α.Κύμης β. Κονιστρών γ. Ταμυνέων δ. Αυλώνος και ε. Δυστίων, οι οποίοι καταργούνται

Β. Στον δήμο Σκύρου δεν επέρχεται καμία μεταβολή.

Ο Χάρτης του Καλλικράτη στην Εύβοια
Ο Χάρτης του Καλλικράτη στην Εύβοια