«Ευνοϊκή τροπολογία για την εγγύηση δανείων σε πυρόπληκτους νομούς» δηλώνει η Κατερίνα Περλεπέ.

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη εκφράζει την ικανοποίησή της για την υπερψήφιση τροπολογίας βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο φορολογικό νομοσχέδιο με την οποία, δίνεται η διετής παράταση αποπληρωμής των δανείων επιχειρήσεων και επαγγελματιών που είχαν ρυθμιστεί στους πυρόπληκτους νομούς, μεταξύ των οποίων και η Εύβοια, χωρίς να απαιτείται εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.
Με την τροπολογία, που την έκανε δεκτή η Κυβέρνηση, ξεκαθαρίζεται ότι στις διατάξεις του άρθρου 2 παρ. 7 του ν. 3816/2010 εμπίπτουν και τα δάνεια που χορηγήθηκαν χωρίς την εγγύηση του δημοσίου σε επιχειρηματίες και επαγγελματίες των πυρόπληκτων νομών κατά τις πυρκαγιές του 2007.
Με τη διευκρινιστική διάταξη που ψηφίστηκε χθες (15.4.2010), σταματούν τα προβλήματα για τους ως άνω δανειολήπτες, τα οποία προέκυψαν επειδή μια σειρά από Τράπεζες αρνούνταν να υλοποιήσουν τον νόμο, επικαλούμενες ασάφειες στη διατύπωσή του.
Ιδιαίτερη ονομαστική αναφορά στην κυρία Περλεπέ για τη συνηγορία της στην υπερψήφιση της τροπολογίας, έκανε και ο συνάδελφός της βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, στην ομιλία του στη Βουλή.

Θανάσης Ζεμπίλης, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας 2019