O Αλέξης Τσίπρας και ο Συντονιστής της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Θεωνάς παρουσίασαν το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές της 7ης Ιουνίου. Οι υποψήφιοι είναι οι παρακάτω:

1. ΧΟΥΝΤΗΣ ΝΙΚΟΣ, γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ
2. ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΕΛΕΝΗ, μέλος Δ.Σ. Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων
3. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ,  ευρωβουλευτής
4. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΑΝΙΑ, ηθοποιός
5. ΤΡΙΓΑΖΗΣ ΠΑΝΟΣ, οικονομολόγος
6. ΣΠΑΝΟΥΔΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, οικολογικός χώρος, Πολίτες κατά του Λιθάνθρακα, κίνημα Ασωπού
7. ΘΕΩΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, πρ. ευρωβουλευτής, πρ. Γεν. Γραμμ. ΓΣΕΕ
8. ΝΤΙΛΕK ΧΑΜΠΙΠ, κοινωνιολόγος, Θράκη
9. ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, συγγραφέας
10. ΤΑΧΤΑΛΙΔΟΥ ΝΤΙΝΑ, συνδικαλίστρια, πρόεδρος συνδικάτου Ιματισμού – Κλωστοϋφαντουργίας Β.Ελλάδας και αντιπρόεδρος σωματείου εργαζομένων ΜΙΝΕΡΒΑ
11. ΓΙΑΜΠΟΥΡΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, οδηγός δικύκλου (courier)
12. ΦΩΤΑΚΗ ΣΤΕΛΛΑ, πρόεδρος της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής σωματείου εργαζομένων με Stage
13. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ, αγρότης, Λάρισα
14. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ, δικηγόρος, ειδική στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο Ανθρώπινα δικαιώματα, Πρόεδρος της Επιτροπής Νέων Ποινικολόγων της Διεθνούς Ένωσης Ποινικού Δικαίου
15. ΜΠΑΣΙΟΥΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣ, γιατρός, πανεπιστημιακός, Γιάννενα
16. ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ ΝΑΝΤΙΑ, γιατρός, αντιρατσιστικό κίνημα, Πάτρα
17. ΤΖΟΥΛΙΑΝΙ ΤΖΟΥΛΙΑΝΟ, συνδικαλιστής, Ιταλός
18. ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, Σωματείο ΟΛΠ
19. ΠΑΝΤΖΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ηθοποιός
20. ΡΙΣΜΑΟΥΪ-ΣΙΝΟΓΛΟΥ ΝΟΡΜΑ, ιδιωτική υπάλληλος, Παλαιστίνια, μέλος του συλλόγου Alawda
21. ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, πανεπιστημιακός

Άννα Παππά, Υποψήφια Εύβοιας ΝΔ 2019 Ιούλιος

* ΚΑΝΤΙΤΖΑ ΣΑΝΚΟ, μετανάστρια β’ γενιάς, σπουδάστρια – Δεν έχει αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια

Ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη τύπου που προηγήθηκε της παρουσίασης του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές επισήμανε τα παρακάτω:

«Ο Πρωθυπουργός τρέχει πανικόβλητος να κρυφτεί, κλείνοντας μία-μία τις πόρτες πίσω του, πιστεύοντας ότι έτσι θα αποποιηθεί τις δικές του ευθύνες. Τελευταία πόρτα που έκλεισε η πόρτα του Κοινοβουλίου.
Στην πραγματικότητα προσπαθούν να κλείσουν την πόρτα της δημοκρατίας. Η δημοκρατία όμως θα απαντήσει και είναι στο χέρι των πολιτών στις 7 του Ιούνη να στείλει το λογαριασμό σε όλους όσους υποτιμούν τη νοημοσύνη μας…και δημιούργησαν ένα σκηνικό σκανδάλων, απαξίωσης της πολιτικής ζωής, που κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει.
… επί της ουσίας ούτε η κυβέρνηση φυσικά αλλά ούτε και η αξιωματική αντιπολίτευση έχουν καταθέσει αξιόπιστη ουσιαστική εναλλακτική πρόταση απέναντι στην πολιτική που οι ίδιοι εφήρμοσαν τα τελευταία χρόνια,
Υπ΄ αυτή την έννοια εμείς σ΄ αυτές τις ευρωεκλογές, που θέλουμε να είναι εκλογές ελπίδας, που θέλουμε να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα σε Ελλάδα και Ευρώπη, στην Ευρώπη ότι  δυο πολιτικές οικογένειες της ευρωπαϊκής δεξιάς και της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, του κ,. Μπαρόζο και του κ. Αλμούνια που χέρι-χέρι και αμετανόητοι θέλουν να συνεχίσουν να εφαρμόζουν την ίδια πολιτική, αυτή η πολιτική λοιπόν λέμε ότι μπορεί και πρέπει να σταματήσει και το ισχυρό αυτό μήνυμα είναι ότι δεν μπορούν να λογαριάζουν διαρκώς χωρίς τον ξενοδόχο, που είναι οι λαοί, που είναι οι πολίτες.
Η 7η του Ιούνη λοιπόν είναι μια ευκαιρία και ως μια ευκαιρία τη βλέπουμε εμείς. Και καλούμε τους πολίτες μαζικά να έρθουν στην κάλπη. Καλούμε τους νέους ανθρώπους μαζικά να έρθουν στην κάλπη.
Το ψηφοδέλτιο μας είναι ένα ψηφοδέλτιο που εκφράζει τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ. Και για πρώτη φορά επιλέξαμε την ίση συμμετοχή και παρουσία ανδρών και γυναικών. 50% άνδρες, 50% γυναίκες.
Είναι ένα ψηφοδέλτιο μάχης και αγώνα… Ξεκινώντας την παρουσίαση του ψηφοδελτίου θα ήθελα να πω ότι, παρά το γεγονός ότι θα σας παρουσιάσω 22 ονόματα, όσα προβλέπει και ο νόμος, το ψηφοδέλτιό μας, αυτό που θα βρείτε στην κάλπη στις 7 του Ιούνη θα έχει 21 ονόματα. Γιατί;
Γιατί μία υποψήφιά μας που, κατά τη γνώμη μας, είναι μια πολύ σημαντική και συμβολική παρουσία στο ψηφοδέλτιό μας, δεν έχει το δικαίωμα, δεν της δίνουν οι νόμοι του ελληνικού κράτους το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.
Η υποψηφιότητα λοιπόν της Καντίτζα Σάνκο, της νέας κοπέλας που είχα την τιμή να με συνοδεύσει στο Προεδρικό Μέγαρο στις 24 του Ιούλη πέρυσι στη γιορτή για τη Δημοκρατία, γνωρίζουμε ότι δεν θα γίνει δεκτή από τον ‘Aρειο Πάγο. Όμως εμείς είπαμε ότι θα την καταθέσουμε δημόσια. Και μ΄ αυτόν τον συμβολικό τρόπο θα αναδείξουμε την επιμονή μας, την επιμονή μας αυτές οι 200 χιλιάδες ψυχές συμπολίτες μας να αποκτήσουν ταυτότητα και φωνή.