Με καυστικό τρόπο σχολιάζει η Ν.Ε. Εύβοιας του ΚΚΕ την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στη Χαλκίδα και τη θεμελίωση του νέου Νοσοκομείου. Η ανακοίνωση του κόμματος έχει ως εξής:

«Δέησε ο Γεραμπής» και μια βδομάδα πριν την ημερομηνία των Ευρωεκλογών, ο υπ. Υγείας παραβρέθηκε στη φιέστα – εγκαίνια του «νέου» Νοσοκομείου, ενέργεια, που και στον πιο «αψίλιαστο» οδηγεί και στην απάντηση «λόγω εκλογών» (!!!)
Τέτοια εγκαίνια μας έχουν χορτάσει οι κυβερνήσεις. Οι κινήσεις αυτές της κυβέρνησης της ΝΔ, δεν ξεγελάνε ούτε τους ψηφοφόρους της, όπως και οι αντίστοιχες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ δεν ξεγελούν τους δικούς του ψηφοφόρους. Πόσο μάλλον τους εργαζόμενους και το λαό.
Και για να εξηγούμαστε. Εγκαίνια δεν σημαίνει και νέο νοσοκομείο. Αν πέρασαν 28 χρόνια για να γίνουν τα προεκλογικά εγκαίνια δεν θα περάσουν άλλα 10 (!!) για την ανέγερση του; Και εν πάση περιπτώσει το ζητούμενο δεν είναι μόνο η ανέγερση νέου νοσοκομείου, αλλά η λειτουργία του στη συνέχεια, με όλη την υποδομή, τον εξοπλισμό και το σημαντικότερο με νοσηλευτικό, ιατρικό και τεχνικό προσωπικό με πλήρη και σταθερή εργασία (όχι stage και τα τοιαύτα), με βάση τις σημερινές ανάγκες και όχι των απαρχαιωμένων κανονισμών.
Σ’ αυτή την κατεύθυνση λειτούργησαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με την ανθυγιεινή πολιτική τους, με την υποβάθμιση και υπολειτουργία μονάδων (τέτοια παραδείγματα έχουμε στη περιφέρεια Στερεάς τα «νέα» νοσοκομεία Λαμίας, της Λιβαδειάς και της Θήβας για να μην αναφερθούμε στο Γ.Ν. Νοσοκομείο Χαλκίδας και στο Κ.Υ. Ιστιαίας), όπου παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, γίνεται «το έλα να δεις» λόγω έλλειψης χώρων, υποδομής, εξοπλισμού.
Σ’ αυτό το κρίσιμο και σημαντικό τομέα της ανθρώπινης υγείας, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μαζί με την ΕΕ, (που κρίνει τις υπηρεσίας υγείας μη επιλέξιμα έργα και δεν τα χρηματοδοτεί), τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου προωθούν την εμπορευματοποίηση – ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών.
Οι εργαζόμενοι και ο λαός υποφέρουν, γι’ αυτό πρέπει στις 7 Ιούνη να τους τιμωρήσουν, να τους στείλουν στην εντατική, ψηφίζοντας και ενισχύοντας αποκλειστικά το ΚΚΕ, για Υγεία – Πρόνοια και Παιδεία των λαϊκών αναγκών.