Χρονική αναβολή 3-4 μηνών, και όχι «φρένο» για το νέο Εφετείο Χαλκίδας, σύμφωνα με συνάντηση του βουλευτή ΠΑΣΟΚ, Συμεών Κεδίκογλου με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη.

Συνάντηση για το θέμα του νέου εφετείου Χαλκίδας είχε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Καστανίδη σήμερα Τρίτη 18 Μαϊου κατόπιν των πρόσφατων εξελίξεων από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ο υπουργός διευκρίνισε ότι οι γνωμοδοτήσεις του ΣτΕ, που αφορούν όλα τα υπό ίδρυση νέα εφετεία, επιφέρουν απλώς μια χρονική αναβολή, που την εκτιμά σε τρεις με τέσσερις μήνες.

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019

Εξάλλου, το πόρισμα του ΣτΕ δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Μάλιστα, είχε εξετασθεί σοβαρά σαν πιθανότητα από το Υπουργείο, πριν προβεί στις όποιες ενέργειες, η οποία είχε συζητηθεί και κατά τη συνάντηση του βουλευτή με τον Υπουργό προ μηνών για θέματα της Εύβοιας. Η συγκεκριμένη ενέργεια επιλέχθηκε, προκειμένου, σε περίπτωση θετικής γνωμοδότησης του ΣτΕ, να κερδηθεί χρόνος.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, δεν αλλάζει κάτι στο σχεδιασμό ή τη βούληση του Υπουργείο για το νέο εφετείο Χαλκίδας. Στη συνάντηση που είχε με τον κ. Κεδίκογλου, ο Υπουργός επιβεβαίωσε ότι θα ζητήσει νέα γνωμοδότηση από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου και θα προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς στην απαιτούμενη επικαιροποίηση, ώστε περί το τέλος του φθινοπώρου, να ολοκληρωθούν και οι οριστικές εξελίξεις προς τη θετική κατεύθυνση.