Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα για τα σημερινά τραγικά γεγονότα και το θάνατο 3 ανθρώπων στο κέντρο της Αθήνας.

«Ο τραγικός θάνατος τριών ανθρώπων, ο οποίος βεβαίως καταδικάζεται απερίφραστα από όλους μας και από το ΚΚΕ, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση για να βάλει το λαό στο γύψο και να αποδεχθεί τα αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα που θα ψηφιστούν αύριο και που θα έρθουν και στην πορεία με το ασφαλιστικό και που θα έρχονται κάθε τρεις, έξι ή εννιά μήνες ανάλογα με τις ορέξεις της τρόικα, ανάλογα και με τις σαφείς επιθυμίες της κυβέρνησης να συμμαχήσει για τη διάσωση των πιστωτών.
Αυτό εμείς θέλουμε να το ξεκαθαρίσουμε. Είναι άλλο πράγμα η συγκίνηση που νιώθει κανείς, ο αποτροπιασμός για τα σημερινά γεγονότα, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σταματήσει το λαό από το δικαίωμά του να διεκδικήσει και να ελπίζει. Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά και μάλιστα με πρόσθετα στοιχεία που έχουμε, ότι ξετυλίχθηκε ένα έργο προβοκάτσιας με σαφή και μοναδικό στόχο να εμπλακεί το ΚΚΕ σε αυτή την προβοκάτσια και το ΠΑΜΕ, στο οποίο, δεν είναι κρυφό, πέρα από τους εργαζόμενους με διαφορετικό προσανατολισμό, ενεργοποιούνται δραστήρια τα μέλη του Κόμματος, οι φίλοι και οι οπαδοί. Αρκεί κανείς να δει τα επαναλαμβανόμενα πλάνα, εγώ έτυχε να τα δω στο κανάλι MEGA, όπου δείχνουν τις προσπάθειες επωνύμων στελεχών του Κόμματος και της ΚΝΕ να απωθήσουν φουσκωτούς χρυσαυγίτες και άλλους από το να αναμειχθούν με εμάς και να δώσουν έμφαση στο σύνθημά τους «να καεί η Βουλή». Εμείς όλα αυτά τα στιγμιότυπα τα έχουμε και είναι σαφή και φανερά. Πρέπει να σας πω ότι τα καταφέραμε για μια ακόμα φορά και αυτό δεν είναι τυχαίο, γιατί είμαστε υποψιασμένοι, τα καταφέραμε να τους αποκρούσουμε, να γίνουν «αλυσίδες» και να διαχωριστεί εντελώς η πρωτοφανής συγκέντρωση που πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ από τους λίγους προβοκάτορες οι οποίοι ανενόχλητοι έλεγαν τα συνθήματά τους και προσπαθούσαν να πετύχουν το στόχο τους. Και αν θέλετε αυτά τα στιγμιότυπα είναι η μεγαλύτερη απόδειξη.
Όπως ξέρετε τα γεγονότα έγιναν μία ώρα μετά, αφού αποχώρησαν οι διαδηλωτές που είχαν κατακλύσει την πλατεία Συντάγματος. Νιώθουμε την ανάγκη να τα πούμε αυτά, όχι γιατί οι εργαζόμενοι μπορεί να μπερδευτούν. Ξέρουν πάρα πολύ καλά με ποια μέσα και με ποιους τρόπους παλεύει το ΚΚΕ. Αλλά γιατί αυτή τη φορά πολύ καθαρά το ζήτημα της προβοκάτσιας μπήκε μέσα στη Βουλή. Και υπάρχει ένα κόμμα, το ΛΑΟΣ, με επικεφαλής τον πρόεδρό του, ο οποίος αποδείχτηκε ότι δεν αξιοποίησε μόνο εκ των υστέρων ένα γεγονός, αλλά ενδεχομένως ανέμενε αυτά τα γεγονότα στοχοποιώντας το ΚΚΕ. Κι επειδή οι άνθρωποι αυτοί μιλάνε πάρα πολύ για μεγάλο σεβασμό στο κοινοβούλιο, πρέπει να σας πούμε ότι η προβοκάτσια αυτή δεν θα περάσει. Αυτό όμως που μας ενδιαφέρει είναι άλλο. Εμείς θεωρούμε ότι με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα πρέπει οι εργαζόμενοι να συνεχίσουν τους αγώνες τους, για μας οι αγώνες ξεκινάνε απ’ τους χώρους δουλειάς, απ’ τις γειτονιές της Αθήνας και όλης της Ελλάδας που έχουν μικρομάγαζα, απ’ τα χωράφια εκεί όπου υποφέρει η φτωχή αγροτιά. Κι αυτός ο αγώνας έχει πόδια και πρέπει να αποκτήσει ακόμα πιο γερά πόδια κάτω και βεβαίως ενιαίος, πανελλαδικός, συντονισμένος, συσπειρωμένος με σχέδιο. Πρέπει να δρομολογήσουμε όσο γίνεται γρηγορότερα ουσιαστικές, δραστικές αλλαγές στο πολιτικό συσχετισμό, στο κοινοβούλιο και μέσα στο λαό, διαφορετικά τα επόμενα χρόνια θα είναι κυριολεκτικά ένας παγετώνας για τον λαό.
Εμείς είμαστε αισιόδοξοι. Ταυτόχρονα υπογραμμίζουμε το εξής πράγμα: Το λαϊκό κίνημα πρέπει να αυτοπεριφρουρείται, πρέπει να επαγρυπνά, γιατί το χτύπημα έρχεται και αυτό το έχει δείξει και η ιστορία η ελληνική αλλά και ότι γίνεται στον σύγχρονο κόσμο, το χτύπημα έρχεται και μέσω της προβοκάτσιας.
Εμείς λοιπόν, επειδή ξέρουμε πια ποιοι είναι οι επαγγελματίες προβοκάτορες, ποιοι είναι οι εύπιστοι προς την προβοκάτσια, είμαστε αποφασισμένοι να αποδείξουμε ότι: Η δημοκρατική ομαλότητα όπως λένε τα άλλα κόμματα στη χώρα είναι στο χέρι του λαού και η δημοκρατική ομαλότητα σήμερα πρέπει να πηγαίνει αντάμα με την άνοδο της ταξικής πάλης, με τη λαϊκή συσπείρωση και συμμαχία, με τη συγκέντρωση όσο γίνεται περισσότερων ριζοσπαστικών δυνάμεων που ξεπερνάνε φόβους, δισταγμούς που αν θέλετε δικαιολογημένα υπάρχουν όταν πάνω απ’ το κεφάλι σου κρέμεται η απόλυση, αλλά εν πάση περιπτώσει όλα αυτά τα πράγματα πρέπει να ξεσκεπαστούν και μόνο ο αγωνιζόμενος λαός, ο οργανωμένος λαός είναι ικανός να επιβάλλει την πραγματική δημοκρατία.
Τέλος θέλω να υπογραμμίσω το εξής: Ο ελληνικός λαός πρέπει να ξεμπερδέψει απ’ όσα ακούει για το χρέος, για τα ελλείμματα και να σκεφτεί το μεγάλο χρέος που έχουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στις τσέπες του ελληνικού λαού. Κυριολεκτικά έχουν αδειάσει τις τσέπες με την πολιτική παροχών προς τα μονοπώλια και εν πάση περιπτώσει πρέπει και ο λαός να μιλήσει για ότι του χρωστάνε και δεν μπορεί να σκύψει το κεφάλι και να δουλεύει απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ και για όλη του τη ζωή μέχρι να πεθάνει, μόνο και μόνο για να εξασφαλίσουν τα μονοπώλια και οι λεγόμενοι πιστωτές να πάρουν τα λεφτά πίσω και μάλιστα για μια ακόμα φορά με πρόσθετη ληστεία του μόχθου του λαού».
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών και τη συμμετοχή του ΚΚΕ.
«Καταρχήν πρέπει να είναι ξεκάθαρος ο στόχος αυτής της σύσκεψης. Άλλωστε το είπε: Ότι πρέπει με αυτή τη σύσκεψη να εξασφαλίσουμε τη λαϊκή συναίνεση και την κοινωνική συνοχή. Δηλαδή αυτό που λέμε: Να πείσουμε το λαό ότι κοίταξε να δεις, επειδή οι αγώνες έχουν και τις δυσκολίες τους, μπορεί να έχουν και τις απώλειες και εμείς ανοίγουμε μία παρένθεση, «υπάρχουν και οι προβοκάτορες», καλύτερα κλείσε το στόμα σου. Εμείς, ανεξαρτήτως της συγκεκριμένης στάσης για τη σύσκεψη, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν επιτρέπουμε σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιούνται τέτοιες συναντήσεις προκειμένου να κλείσουν το στόμα του λαού. Από αυτή την άποψη το θέμα δεν είναι αν θα πάμε, μπορεί να πάμε, δεν είναι εκεί πέρα το θέμα, δεν έχει γίνει ακόμα επίσημη πρόσκληση. Το ζήτημα είναι ότι για εμάς θα είναι ένα παραπέρα βήμα αποκαλύψεων που θα βοηθήσουν το λαό να καταλάβει ότι πρέπει να χειραφετηθεί από τα υποκριτικά συνθήματα της ησυχίας, της ομαλότητας, της σταθερότητας, διότι αυτός μπορεί να εγγυηθεί κάθε δημοκρατική εξέλιξη του αγώνα. Ο λαός δηλαδή».

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019