Με αφορμή και την επιστολή του Υπουργού και Βουλευτού Ευβοίας της Ν.Δ. Κου Μαρκόπουλου, σχετικά με την εκλογή Προέδρου στο Λιμενικό Ταμείο Χαλκίδας έχω να παρατηρήσω τα παρακάτω.: Είναι προφανές, πως όταν είσαι Κυβέρνηση, σε διαφόρους φορείς μπορείς να προτείνεις κομματικούς φίλους, για να υλοποιήσουν την Κυβερνητική σου πολιτική. Θεμιτό..

Αλλά όμως, εδώ, στην περίπτωση του Λιμενικού Ταμείου Χαλκίδας , έχουμε το παράδοξο, να μη μπορούν να συνεννοηθούν οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, να μένει ακέφαλο το Λιμενικό Ταμείο , κωλυσιεργώντας την απόφαση διορισμού των μελών του ο διορισμένος από την Κυβέρνηση Περιφερειάρχης και τελικά να ορίζει 9 αντί 8 μέλη.!

Δεν γνωρίζω ποιος αριθμός είναι σωστός…! μικρή σημασία έχει.

Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος είναι μετά από πολύ παρασκήνιο η μία πλευρά να κατηγορεί την άλλη για προσπάθεια <<ελέγχου>> του Λιμενικού Ταμείου , από παράγοντες (σίγουρα εννοεί Κυβερνητικούς…) «…νομίζοντας πως έτσι θα λύσουν το υπαρξιακό τους πρόβλημα…» , όπως αιχμηρά , δηλώνει ο Κος Μαρκόπουλος.
Εδώ ο κόσμος καίγεται και η Κυβέρνηση , δια των εκπροσώπων της στην Εύβοια,…δυστυχώς χτενίζεται..!!!
Δεν υπάρχουν πολλά και ανυπέρβλητα προβλήματα στο Νομό; δεν υπάρχουν απανωτές σφαλιάρες στους πολίτες από την Φοροεπιδρομή; και από το έρημο το σφίξιμο του ζωναριού; δεν υπάρχει εμφανής Οικονομική κρίση και οικονομική αφαίμαξη των μικρομεσαίων επαγγελματιών και εμπόρων; δεν υπάρχει η υπερχρέωση των νοικοκυριών στις Τράπεζες που κυριολεκτικά απομυζούν και το τελευταίο ευρώ που.. κυκλοφορεί; δεν υπάρχει έκρηξη στις ακάλυπτες επιταγές κατά 242%; δεν… δεν..; αλλά το μείζον πρόβλημα είναι ποίου αρεστός θα είναι ο νέος Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χαλκίδας;

Μήπως με τέτοιου είδους πρακτικές απαξιώνεται και η Πολιτική αλλά και οι Πολιτικοί.; Μήπως και οι οριζόμενοι σε επιτροπές και θεσμούς θεωρούνται υποχείρια κάποιων; Μήπως επιτέλους, θα πρέπει να υπάρχουν σοβαρά θέματα για να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις ακόμα και διαφωνίες.;

Οι Πολίτες πιστεύω να αποστρέφονται τέτοιου είδους πρακτικές και γυρίζουν την πλάτη σε μικροκομματικές και ανούσιες διαμάχες, όποιο κόμμα και να στηρίζουν στις εκλογές, αυτές οι πρακτικές εκφράζουν μια νοοτροπία καθαρά νεοσυντηρητικής πολιτικής, είναι δηλαδή, πως εννοούν κάποιοι το κοινό συμφέρον και το κοινό καλό.!

Πρέπει να μένουν μακριά οι κομματικοί παράγοντες από τέτοιου είδους λογικές και να αφήσουν τους φορείς με τους εκπροσώπους τους να βρουν την λύση και να προωθήσουν την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων.

Η κατεύθυνση, τα Λιμενικά Ταμεία να περιέλθουν στους Δήμους, θα ήταν η μέγιστη προσφορά στον θεσμό της Τοπικής αυτοδιοίκησης από τους εκπροσώπους του Κοινοβουλίου.

…και έτσι δεν θα χρειασθεί καμία δεξιά να γνωρίζει τι ποιεί.. η άλλη …Δεξιά..!! Το λόγο θα έχουν οι τοπικές κοινωνίες.!

Γιώργος Μητροπέτρος
Οικονομολόγος
Χαλκίδα 26-6-2009