Με αισιοδοξία για το ποσοστό του ΛΑΟΣ στις εκλογές έκανε εμφάνιση στη Χαλκίδα, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, που υποστήριξε πως Βενιζέλος και Σαμαράς χωρίς τον ίδιο να κυβερνήσουν δε μπορούν.
Άσκησε την κριτική του στα δύο μεγάλα κόμματα, παρουσίασε τις θέσεις του ΛΑΟΣ για έξοδο της χώρας από την κρίση και τόνισε τη μεγάλη προσφορά του στην Ελλάδα με τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου…

Όπως ο ίδος τόνισε χαρακτηριστικά «αν δεν ήταν ο Καρατζαφέρης θα είχατε πρωθυπουργό τον Πετσάλνικο. Η κίνησή μου είναι μεγάλη προσφορά στον ελληνικό λαό»…

Κατά τα άλλα το πρόγραμμα του Προέδρου του ΛΑΟΣ περιελάμβανε συνέντευξη τύπου, πολιτική ομιλία στο ξενοδοχείο Παλίρροια αλλά όχι ψαράκι ευβοϊκού, παρά την πρόσκληση που είχε από τον Νίκο Παπανδρέου, να γευματίσει το μεσημέρι στην παραλία της Χαλκίδας.
Όπως ανέφερε ο ίδιος ο Γ.Καρατζαφέρης στην ομιλία του στα μέλη και φίλους του κόμματος, δε θα μπορούσε να αποδεχτεί την πρόταση για φρέσκο θαλασσινό μεζέ, αφού μόλις εχθές διέρρηξαν το σπίτι του γιού του και έκλεψαν αντικείμενα αξίας…., με την αστυνομία να επισημαίνει στον Πρόεδρο πως στην περιοχή υπάρχουν 6000 Πακιστανοί.
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα των λαθρομεταναστών, τονίζοντας πως «πρέπει να αδειάσουμε τον τόπο μας από αυτή την πληγή». Άλλωστε θέση του ΛΑΟΣ, είναι να «διωχθούν» όλοι οι λαθρομετανάστες από την Ελλάδα.

Θέσεις ΛΑΟΣ για έξοδο χώρας από την κρίση

Κατά τη συνέντευξη τύπου, ο Γιώργος Καρατζαφέρης αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΛΑΟΣ για έξοδο της χώρας από την κρίση. Υποστήριξε την εφαρμογή 5ετούς μορατόριουμ, στο οποίο η χώρα δε θα δώσει καμία δόση του δανείου, επιπλέον θα πρέπει να κεφαλαιοποιηθεί το πραγματικό χρέος της Ελλάδας και να αποδίδει 10 δις. Ευρώ το χρόνο.
«Με το μορατόριουμ θα έχουμε μείωση του ΦΠΑ στο 15%, αλλαγή δομής στη διοίκηση της χώρας…» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ.Καρατζαφέρης, ενώ παράλληλα δήλωσε πως το μνημόνιο δεν έσωσε την Ελλάδα, και τα περί επιστροφής στη δραχμή και πτώχευσης της χώρας, ήταν απλοί εκβιασμοί.
«Σας κορόιδεψαν, είπα στους συνομιλητές μου, αλλά δεν έχουν εργαστεί ποτέ αυτοί. Είναι παιδιά από τα Κολέγια της Βοστόνης που απευθείας μπήκαν στη βουλή», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ.
Τάχθηκε κατά της επιχορήγησης των κομμάτων για τις εκλογές, λέγοντας πως τα λεφτά είναι του λαού που τα έχει ανάγκη.
Σ’ ότι αφορά τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν πεσμένα τα ποσοστά του ΛΑΟΣ, ο Γιώργος Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι αποτελούν αποτέλεσμα μεθοδεύσεων και πιέσεων, ενώ κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν με το μυαλό και όχι με το θυμό.
Σχετικά με την κυβέρνηση Παπαδήμου, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ τόνισε χαρακτηριστικά «αν δεν ήταν ο Καρατζαφέρης θα είχατε πρωθυπουργό τον Πετσάλνικο. Η κίνησή μου είναι μεγάλη προσφορά στον ελληνικό λαό»…

Κοινωνική πολιτική

Το μόνο κόμμα που ασκεί κοινωνική πολιτική είναι ο ΛΑΟΣ, σύμφωνα με τον Γιώργο Καρατζαφέρη, που αναφέρθηκε στο κοινωνικό παντοπωλείο που έχουν δημιουργήσει με αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα και τα διαθέτουν σε συμπολίτες που έχουν ανάγκη.
Επίσης, γνωστοποίησε πως την Μ.Τρίτη η Κάρυστος θα αποκτήσει προκάτ Ιατρείο, το οποίο έχει ανάγκη η τοπική κοινωνία.

Να σημειωθεί ότι στην ομιλία του Προέδρου του ΛΑΟΣ παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Χαλκίδας, Θανάσης Ζεμπίλης, ο πρώην βουλευτής, κ.Πνευματικός, ο πρώην Δ.Σ. Χαλκίδας, Χρήστος Γεωργούλης, ο κ.Τσομώκος κ.α.