Η Σχολική Σύμβουλος της 5ης  περιφέρειας Π.Α. κ. Μπασαγιάννη Ελευθερία σε συνεργασία με τη Σχολική Σύμβουλο της 1ης Εκπ/κής περιφέρειας Π.Ε. Ν. Εύβοιας  κ. Σάλμοντ Ελευθερία πραγματοποίησαν ημερίδα με θέμα:

    «Γλώσσα και Μαθηματικά στην Πρώτη Σχολική Ηλικία»

 

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009, στην αίθουσα συνεδρίων του ξενοδοχείου ΛΟΥΣΥ της Χαλκίδας (Λεωφόρος Βουδούρη 10, Χαλκίδα, τηλ. 2221023831), από 08:30 π.μ. έως 13:30 μ.μ.
Εισηγητές της ημερίδας ήταν ο καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπ/σης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Σακονίδης Χαράλαμπος και η κ. Δαφέρμου Χαρά, καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.  
Στόχος της ημερίδας ήταν  να συμβάλει ουσιαστικά στην ενημέρωση των εκπαιδευτικών του νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων του δημοτικού σχολείου αναφορικά με τη φιλοσοφία και τον τρόπο προσέγγισης των στόχων, εννοιών και γνώσεων που συνδέονται με τον κόσμο των μαθηματικών και της γλώσσας (προφορικής και γραπτής). Μετά από τις εισηγήσεις που πραγματοποιήθηκαν και τον εποικοδομητικό διάλογο προέκυψαν συμπεράσματα που θα βοηθήσουν τους εκπαιδευτικούς του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου να επιλύσουν απορίες και να διευκρινίσουν ασάφειες που συνδέονται με τα ΔΕΠΠΣ και ΑΠΣ της κάθε βαθμίδας, χτίζοντας έτσι γέφυρες μαθησιακής συνέχειας, με παράλληλο σεβασμό στα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες των παιδιών της κάθε ηλικίας.
Τις εργασίες της ημερίδας  παρακολούθησαν οι νηπιαγωγοί που υπηρετούν στα Νηπιαγωγεία αρμοδιότητας της Δ/νσης Π.Ε Ν. Εύβοιας και του 1ου, 2ου (πλην αυτών που υπηρετούν στα νηπιαγωγεία της Σκύρου), και 4ου Γραφείου Π.Ε. Ν. Εύβοιας, και στα  νηπιαγωγεία:  Προκοπίου, Μαντουδίου,  Κηρίνθου και Πηλίου που ανήκουν στο 3ο Γραφείο και οι δάσκαλοι που υπηρετούν στην Α΄ και Β΄ τάξη των σχολείων της Δ/νσης Π.Ε. Ν. Εύβοιας.
Στην Ημερίδα παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό:
Ο Βουλευτής Εύβοιας της Ν.Δ., κ. Κεδίκογλου Σίμος.
Ο Αντινομάρχης Ν. Εύβοιας , κ. Ξυγκόγιαννης Δημήτριος.
Ο Προϊστάμενος Επιστημονικής και Εκπαιδευτικής Καθοδήγησης Π.Ε. Στερεάς Ελλάδας, κ. Μήνας Αθανάσιος.
Ο Δ/ντής Π.Ε. Ν. Εύβοιας, κ. Καλτσάς Ιωάννης.
Ο Σχολικός Σύμβουλος Π.Ε. Ν. Βοιωτίας, κ. Γεωργαντάς Απόστολος.
Οι αιρετοί εκπρόσωποι του  Δασκάλων & Νηπιαγωγών Ν. Εύβοιας κ.κ. Σταματιάδης Ιωάννης και Θεοδουλίδης Χρήστος.