Ο Υπ.Τ.Αν. στην ημερίδα για τον τουρισμό, δήλωσε πως υπάρχουν διαθέσιμα 1 δις ευρώ, για έργα, που θα αλλάξουν την ταχύτητα του τουρισμού σ’ όλη τη χώρα.

Πραγματοποιήθηκε απο την Ειδική Γραμματεία του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με την Τ.Ε.Δ.Κ. Ευβοίας, το Σύνδεσμο Ελλήνων Περιφερειολόγων και την Ένωση Ξενοδόχων Ευβοίας ημερίδα με θέμα:

«Καινοτόμες μορφές Τουρισμού και η συμβολή τους στην Περιφερειακή Ανάπτυξη».

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Μαΐου στο ξενοδοχείο «Πέλαγος» στη Χαλκίδα, με τη συμμετοχή πολλών εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Εύβοιας, αλλά και των όμορων Νομών, καθώς και εκπροσώπων των κλάδων του τουρισμού, που δραστηριοποιούνται σην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Η ημερίδα είχε εξειδικευμένο αντικείμενο, αλλά ιδιαίτερα χρήσιμο για τον σχεδιασμό και τη σωστή επιλογή δράσεων και πρωτοβουλιών, που θα βοηθήσουν στην τουριστική ανάσα του νομού και όσους ασχολούνται με τον τομέα. Αξίζει όμως να σταθούμε στον χαιρετισμό του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, κ.Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο, ο οποίος απο ότι φαίνεται ετοιμάζει ευχάριστες εκπλήξεις για το νομό που τον ανέδειξε! Μάλιστα, τόνισε ότι είναι η δεύτερη ημερίδα που γίνεται στην Εύβοια και οι υπόλοιπες που θα ακολουθήσουν θα πραγματοποιηθούν σε άλλες περιοχές ανά την Ελλάδα, ωστόσο ήταν επιλογή του να υλοποιηθεί και αυτή στη Χαλκίδα – στην Εύβοια, αφού αυτός ο νομός τον “έστειλε” στη θέση που είναι σήμερα, προκειμένου να εργαστεί πάνω σ’ αυτά που θέλουν οι πολίτες.

Απο εκεί και πέρα, ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, επισήμανε, ότι υπάρχουν 1 δις ευρώ στη διάθεση του Υπουργείου για έργα σ’ όλη την Ελλάδα, που θα αλλάξουν την ταχύτητα του τουρισμού και μέρος αυτού του ποσού αφορά και στην Εύβοια.

Εν τω μεταξύ εξήγγελε τη δημιουργία και λειτουργία γραφείου ΕΟΤ στη Χαλκίδα, που θα καλύψει τις ανάγκες του συνόλου του Νομού και πρόκειται απόφαση που έχει ήδη ληφθεί. Δεν έχω βιαστεί να κάνω εξαγγελίες,γιατί τόσο εγώ προσωπικά όσο και η ομάδα μου αναλύουμε κάθε επιστημονικό μονοπάτι, που θα οδηγήσει σε επιχειρηματική δραστηριότητα στην Εύβοια και θέλω να τονίσω, πως ο διάλογος που έχω αναπτύξει με τις επιχειρηματικές ομάδες και τους φορείς είναι ιδιαίτερα αποδοτικός. Να αναμένεται όμως νέα, μεταξύ 20 και 25 Μάη, η ομάδα μου και προσωπικά ο ίδιος θα εξαγγείλουμε τον πρώτο σχεδιασμό για έργα που αφορούν το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης”.

Ο κ.Μαρκόπουλος έδωσε έμφαση στην ανάγκη να υπάρξει κοινή γλώσσα μεταξύ όλων των φορέων για την ανάπτυξη του τουρισμού, κάτι που έλειπε όλα τα προηγούμενα χρόνια και γι’ αυτό δεν υπήρχε αποτέλεσμα. Μάλιστα δεν παρέλειψε να επισημάνει τη στάση της Νομαρχίας Εύβοιας, με το υπονούμενο να το “πιάνει” ο αντινομάρχης, Δημήτρης Ξυγκόγιαννης που ήταν στην ημερίδα. Παράλληλα έστειλε μήνυμα σε όσους ρίχνουν λάσπη χωρίς ουσία και δεν αφήνουν να προχωρήσουν δράσεις που επιθυμούν και οι ίδιοι οι πολίτες και αποπροσανατολίζουν το διάλογο σε μνήμες του παρελθόντος… “Είναι πολύ σημαντικό να βρούμε κοινή γλώσσα. Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο για λάθη ή για να χάσουμε άλλο χρόνο. Το συνέδριο γίνεται για να αποκτήσουμε κοινή γλώσσα, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, δεν δύναται να απογοήτευσουμε πάλι τους πολίτες“. Σε άλλο σημείο ο Υπουργός επισήμανε πως “Βαριά βιομηχανία της Ελλάδας είναι η τουριστική ανάπτυξη… Η καινοτομία είναι να ξεφύγουμε απο το μέσο όρο, να χαράξουμε νέο δρόμο. Κι άλλα κράτη έχουν ήλιο και θάλασσα. Η Ελλάδα όμως έχει πολιτισμό, έχει ιστορία με σφραγίδα, έχει δυνατότητες εναλλακτικού τουρισμού, θρησκευτικού τουρισμού. Αυτά δεν τα έχουμε μελετήσει ως σήμερα και αυτά θα πρέπει να δούμε“.