• Η Παγκόσμια Ημέρα Ανέμου αποτελεί μια ευκαιρία γνωριμίας με τη δύναμη του ανέμου και τη συνεισφορά του σε έναν καλύτερο κόσμο. Στις 15 Ιουνίου, χιλιάδες άνθρωποι είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τη δύναμη αυτή, χάρη στις πάνω από 200 εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα σε 40 τουλάχιστον χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ελευθέριος Ραβιόλος, Υποψήφιος Δήμαρχος Καρύστου

Αθήνα, 26 Ιουνίου, 2012 – Η Enel Green Power Hellas (EGPH) και το Global Kiter Foundation (GKF) γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Ανέμου στις 9 & 10 Ιουνίου στη Νότιο Εύβοια, στις περιοχές των Νέων Στύρων και της Καρύστου.
Κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου Σαββατοκύριακου, πραγματοποιήθηκαν μια σειρά δραστηριοτήτων, οι οποίες είχαν ως στόχο να διδάξουν τα 70 παιδιά, ηλικίας δημοτικού σχολείου, σχετικά με την αιολική ενέργεια. Μετά από μια σύντομη εισαγωγή, ο κ. Ιωάννης Παραβάντης, Καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, παρουσίασε πιο αναλυτικά την αιολική ενέργεια, αιχμαλωτίζοντας ταυτόχρονα τη φαντασία και το ενδιαφέρον των παιδιών. Στο πλαίσιο των δημιουργικών εργαστηρίων που ακολούθησαν, ο κάθε μικρός συμμετέχων σχεδίασε και δημιούργησε το δικό του ανεμόμυλο χρησιμοποιώντας ειδικό πηλό, αλλά και χαρτί. Η μέρα έκλεισε στην παραλία, όπου τόσο τα παιδιά όσο και οι γονείς τους, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το άθλημα του kite με τη βοήθεια των εκπαιδευτών του GKF, εφαρμόζοντας στην πράξη όσα είχαν διδαχτεί το πρωί και κατανοώντας ακόμα περισσότερο τον τρόπο με τον οποίο ο άνεμος δημιουργεί κίνηση κι ενέργεια.
Οι εκδηλώσεις της Παγκόσμιας Ημέρας Ανέμου έδωσαν την ευκαιρία σε 5 αυτιστικά παιδιά του Συλλόγου Προστασίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Καρύστου, «Χέρι-Χέρι», να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες, φτιάχνοντας ένα καράβι, γνωρίζοντας από κοντά την αίσθηση του kite και διασκεδάζοντας πετώντας το στην παραλία.
Το Σαββατοκύριακο αυτό αποτέλεσε μια πραγματική γιορτή του ανέμου και της θετικής ενέργειας που μεταφέρει, κινητοποιώντας τη φαντασία όλων των συμμετεχόντων, οι οποίοι θα θυμούνται σίγουρα για πολύ καιρό όλες τις εκδηλώσεις.

Σχετικά με την Enel Green Power
Η Enel Green Power, είναι εταιρία του Ομίλου Enel απόλυτα προσανατολισμένη στην ανάπτυξη και διαχείριση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ιταλία και τον υπόλοιπο κόσμο. Το 2011, η εταιρεία παρήγαγε 22.5 kWh ηλεκτρικής ενέργειας από νερό, ήλιο, άνεμο και γεωθερμία, που καλύπτουν τις ενεργειακές ανάγκες περισσότερων από 8 εκατομμυρίων νοικοκυριών και συμβάλλουν στη μείωση 16 εκατομμυρίων τόνων εκπομπών CO2. Η Enel Green Power είναι παγκόσμιος ηγέτης χάρη σε ένα πολύ καλά ισορροπημένο ενεργειακό μίγμα, το οποίο περιλαμβάνει όλες τις σημαντικές τεχνολογίες των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η εγκατεστημένη ισχύς της Εταιρείας ανέρχεται σε περίπου 7.100 MW, τα οποία προέρχονται από ένα μίγμα πηγών που περιλαμβάνει αιολική, ηλιακή, υδροηλεκτρική ενέργεια, καθώς, επίσης, γεωθερμία και βιομάζα. Η Enel Green Power έχει υπό λειτουργία περισσότερα από 650 έργα σε 16 χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής –Βόρειας και Νότιας.

Σχετικά με το Global Kiter Foundation

Το Global Kiter Foundation (GKF) είναι ένα Ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που εστιάζει στον εμπλουτισμό της ζωής ανθρώπων με σωματικές αναπηρίες και μη προνομιούχων νέων στην Ελλάδα, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο. Μέσω των προγραμμάτων του υπό την ονομασία “Wind that Works”, το GKF εκπαιδεύει τους ανθρώπους, ώστε να αναπτύξουν νέες δεξιότητες, οι οποίες προάγουν την ανεξαρτησία και την αυτοπεποίθησή τους μέσω του αθλήματος του kitesurfing. Τα προγράμματα αυτά επικεντρώνονται, επίσης, στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και τη δημιουργία κοινωνικής δέσμευσης- με καθαρισμούς παραλιών, οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος κάθε εκδήλωσης και πραγματοποιούνται από εθελοντές. Περισσότερες λεπτομέρειες στο www.globalkiter.com.