Ανοιχτή επιστολή του Δ.Αναγνωστάκη, με την οποία απαντάει στον βουλευτή, Κώστα Μαρκόπουλο για το θέμα της ίδρυσης Πανεπιστημιακής Σχολής στη Χαλκίδα.

 

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρης Αναγνωστάκης με αφορμή την επιστολή του βουλευτή της Ν.Δ., Κώστα Μαρκόπουλου, για την ίδρυση Πανεπιστημιακής Σχολής και το γεγονός ότι επιρρίπτει ευθύνες στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή, απαντάει μέσω ανοιχτής επιστολής στις κατηγορίες και εκφράζει τη δική του άποψη για το θέμα. Η επιστολή του Δημήτρη Αναγνωστάκη έχει ως εξής:

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019

«Κύριε βουλευτή,

αναγνωρίζοντας το ειλικρινές σας ενδιαφέρον για το ζήτημα της Πανεπιστημιακής Σχολής, που χάθηκε το 2007 εξαιτίας του γεγονότος της μη υπόδειξης κατάλληλων χώρων για τη στέγασή της από το Δήμο Χαλκιδέων, και με βάση την επιστολή σας προς το Δημοτικό Συμβούλιο επιθυμώ να σας κάνω γνωστά τα ακόλουθα:
– η στρατηγική στόχευση του Δήμου εξαρχής ήταν η εξακτίνωση του πανεπιστημίου της Στερεάς Ελλάδας και που όπως γνωρίζετε η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δεσμευτεί εγγράφως για υλοποίησή της.
– Η αλλαγή πλεύσης προέκυψε όταν η σημερινή Κυβέρνηση ύστερα από πρόταση του Υπουργείου Τουρισμού, αποφάσισε το 2005 την ίδρυση Ανώτατης Πανεπιστημιακής Σχολής Τουριστικών Σπουδών στη Χαλκίδα.
– Τα διαδικαστικά προβλήματα χρηματοδότησης που προέκυψαν ξαφνικά, δημιουργούν την πεποίθηση του εμπαιγμού, αφού είναι αδιανόητο οι πολιτικές ηγεσίες τόσο του Υπουργείου Τουρισμού όσο και του Υπουργείου Παιδείας να μην τα γνώριζαν!!!
– Το ζήτημα της στέγασης ήταν «λυμένο», με βάση την απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του Επιμελητηρίου, για παραχώρηση του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ.
 Δυστυχώς για την πόλη μας, η δημοτική αρχή του κ. Ζεμπίλη δεν μπόρεσε
 να εξασφαλίσει τη συναίνεση και της σημερινής διοίκησης του
 επιμελητηρίου για την παραχώρηση του κτηρίου.
– Είναι αλήθεια πως ο κ. Ζεμπίλης σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε δεσμευτεί πως θα συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη φορέων ώστε να αντιμετωπιστεί το θέμα της στέγασης της πανεπιστημιακής σχολής.
 Αυτή η σύσκεψη δεν έγινε ποτέ!!!
 Το αποτέλεσμα της αδράνειας, της αδιαφορίας, της απραξίας του
 κ. Ζεμπίλη το πληρώνει ακριβά η Χαλκίδα σήμερα!

– Αντιλαμβάνεστε πιστεύω και σεις τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες που έχει ο κ. Ζεμπίλης, τόσο για την απραξία του όσο και για τη μη έγκαιρη
 ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου και των φορέων για τη διαχείριση
 και εξέλιξη του θέματος.

Εμείς ζητήσαμε να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες ο κ. Ζεμπίλης αλλά μάλλον ματαιοπονούμε, αφού στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης
(19-11-08) δεν έχει συμπεριληφθεί ως θέμα ημερήσιας διάταξης.

Έχοντας την ίδια άποψη με σας, ότι είναι ένα σημαντικότατο θέμα που απαιτεί ειδική συνεδρίαση, αναλαμβάνουμε ως παράταξη τη δέσμευση να ενεργοποιήσουμε και πάλι το άρθρο 95 του κώδικα, όπως πράξαμε και για άλλα μεγάλα ζητήματα (ΔΑΡΙΓΚ, ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ) και με τις απαιτούμενε υπογραφές να φέρουμε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο επικεφαλής της παράταξης

 Αναγνωστάκης Δημήτρης»