Στα πλαίσια της Χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας η υπεύθυνη των πολιτιστικών του Δήμου Χαλκιδέων, Λίλιαν Ζλακώνη ετοιμάζει events για τα παιδιά και τους μεγάλους, ενώ ήδη στόλισε τους εμπορικούς δρόμους και τις συνοικίες της πόλης. Επίσης, μιλάει στο eviaportal για τον πολυσυζητημένο στολισμό της Χαλκίδας.

Test drive στον Μπάμπη(!) έκανε η Λίλιαν Ζλακώνη την Κυριακή το πρωί, περνώντας απο όλους τους εμπορικούς δρόμους με το νέο απόκτημα της Χαλκίδας, την άμαξα. Ο Μπάμπης, το καφετί άλογο φάνηκε να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα αυτοκίνητα και εξοικειώθηκε εύκολα με τους δρόμους της πόλης. Όπως δήλωσε η Λίλιαν Ζλακώνη και στο eviaportal (υπάρχει σχετικό βίντεο), μετά το τρενάκι η Χαλκίδα αποκτάει και το αμαξάκι, ενώ επόμενος στόχος είναι μια βενζινάκατος!!! Να σημειωθεί ότι το αμαξάκι τις Παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς θα είναι δωρεάν για μικρούς και μεγάλους, που θα θελήσουν να κάνουν μια διαφορετική βόλτα μέσα στη Χαλκίδα. Βέβαια, σκοπός είναι η άμαξα να παραμείνει στην πόλη, μόνιμα, οπότε και θα υπάρχει σχετικό κόμιστρο για τη διαδρομή. Αυτό όμως απαιτεί και τις σχετικές αποφάσεις – εγκρίσεις των δημοτικών οργάνων. Πάντως στο test drive που έγινε ο κόσμος φάνηκε να ενθουσιάζεται με την εικόνα της άμαξας στη Χαλκίδα. 

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019

Εκδηλώσεις Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

Εκτός λοιπόν απο το αμαξάκι που θα κάνει την εμφάνισή του πάλι στη Χαλκίδα τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, θα περάσει απο τους εμπορικούς δρόμους ένα διώροφο λεωφορείο με καλικάντζαρους και μουσική, που θα διασκεδάζουν τον κόσμο, ενώ ο Άγιος Βασίλης θα μοιράζει σοκολάτες, γλυκά και καραμέλες στα παιδιά.

Επίσης, την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη συναυλία των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Χαλκιδέων, ενώ την ίδια ημέρα λίγο νωρίτερα ο Σύλλογος «Τ’Αλωνάκι» θα αναβιώσει Χριστουγεννιάτικα Ελληνικά Έθιμα περνώντας απο τους δρόμους της πόλης.

Χριστουγεννιάτικος Στολισμός

Εν τω μεταξύ, η Λίλιαν Ζλακώνη μιλώντας στο eviaportal σχολίασε και την κριτική που έχει δεχτεί για το στολισμό της πόλης. Μεταξύ άλλων η υπεύθυνη των Πολιτιστικών του Δήμου Χαλκιδέων δήλωσε πως «Η Χαλκίδα είναι η μόνη πόλη που προσελκύει επισκέπτες επειδή στολίζεται καλύτερα απο όλες. Δεν είναι τυχαίο που όλα τα αθηναϊκά κανάλια το έχουν επισημάνει αυτό και γίνεται λόγος σε τηλεοπτικές εκπομπές για το στολισμό της Χαλκίδας. Ήδη και φέτος έχουν δείξει ενδιαφέρον κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας για το τι γίνεται τα Χριστούγεννα στη Χαλκίδα. Απο κει και πέρα γνωρίζοντας πως πρέπει να στηριχθεί η τοπική οικονομία και σε συνεννόηση με τον Εμπορικό Σύλλογο και το Επιμελητήριο, αποφασίστηκε να στολιστούν όλοι οι εμπορικοί δρόμοι της πόλης, προκειμένου να λειτουργήσει και αυτό στα σύν για την αύξηση της κίνησης στα καταστήματα. Εδώ πρέπει να σημειώσω πως ο Δήμαρχος είναι εκείνος που επιλέγει κάθε φορά το ποσό για τον στολισμό της πόλης, το οποίο δεν έχει αλλάξει απο εποχής Δημάρχου Στέλιου Μαργαρίτη. Είναι στα 80.000 ευρώ. Όσον αφορά τα αρνητικά σχόλια είναι λογικό να γίνονται αν δεν υπάρχει σωστή πληροφόρηση, θα έλεγα εγώ…. Απο εκεί και πέρα τα πολιτιστικά σε σχέση με τις άλλες αντιδημαρχίες δεν έχουν προϋπολογισμό και ό,τι γίνεται απο εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια που εγώ είμαι υπεύθυνη, είναι μόνο απο λεφτά χορηγιών και όχι του Δήμου και προσωπικής μου δουλειάς».