Τμήμα της ομιλίας του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Ν.Δ. Κώστα Μαρκόπουλου στη Βουλή σήμερα:

«…Δεν έχετε ανάγκη τόσο τη συναίνεση των κομμάτων πλέον. Τώρα πια έχετε την ανάγκη της συναίνεσης του λαού. Και δεν την έχετε. Εκβιάζετε την κοινωνία πότε με την απειλή της δραχμής, όπως δήλωσε η κα Δαμανάκη και πότε με την απειλή διακοπής πληρωμής μισθών και συντάξεων στις 15 Ιουλίου. Εκβιάζετε και τη Βουλή και την κοινοβουλευτική σας ομάδα.
Αν τολμάτε φέρτε το μεσοπρόθεσμο σε πολλά άρθρα, όχι σε ένα άρθρο δηλαδή όλα ή τίποτα. Και τότε θα δείτε τι ψήφους θα πάρετε. Γιατί η σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν έγινε πριν την υπογραφή του Μνημονίου ώστε ο αξιότιμος Πρωθυπουργός να οπλιστεί με τη δύναμη του πολιτικού συστήματος: Πόσες φορές άραγε θα μας πείτε ότι πάμε στον γκρεμό…
Πρώτη φορά βλέπω Υπουργό να χαίρετε επειδή όλοι συζητάνε για τη σωτηρία της Ελλάδος. Μια κουβέντα είπε ο Ομπάμα και ξαφνικά ενθουσιάστηκε η κυβέρνηση. Κανείς δε θέλει να χαθεί η Ελλάδα από την επιρροή του, ούτε να καταρρακωθεί ούτε η Αμερική ούτε η Ευρώπη. Όμως αυτό προϋπόθετε μια σοβαρή και υπεύθυνη κυβέρνηση. Που δεν έχει η χώρα πλέον…»

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019