Ο Βασίλης Κεδίκογλου, ως ενδιαφερόμενος για το θώκο του Νοκάρχη και φυσικά για το μέλλον της Εύβοιας δε θα μπορούσε να μη σχολιάσει την κατανομή των πιστώσεων του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος, αλλά και το πρόβλημα… που θα παραμείνει(!) της κατάρρευσης της παραλίας Χαλκίδας:

«Δεν πρόλαβε να δημοσιοποιηθεί η απόφαση κατανομής των πιστώσεων του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος και  δημοσιεύεται στον Ευβοικό Τύπο ότι ο Γραμματέας της Περιφέρειας προκειμένου να αποκατασταθούν στην Χαλκίδα οι κρηπιδότοιχοι της παραλίας και του λιμανιού, που παρουσιάζουν σπηλαιώσεις λόγω παραλείψεις συντήρησης επί χρόνια, «θα απενταχθούν από το Ειδικό Αναπτυξιακό της Περιφέρειας τα έργα στα λιμάνια του Μαντουδίου και της Καρύστου με την συμφωνία να ενταχθούν σε άλλα προγράμματα χρηματοδότησης».
Η αποκατάσταση των κρηπιδοτοίχων είναι έργα συντήρησης, δεν είναι έργα ανάπτυξης, προήλθαν από την παράλειψη της πολιτείας, να διαθέσει ένα μέρος των τεραστίων εσόδων που ετησίως εισπράττει από τις στεγασμένες στην παραλία επιχειρήσεις, για την συντήρηση και εκσυγχρονισμό της, συνολικά, δρόμοι, – πεζοδρόμια – Κρηπιδότοιχοι. Μόνο τα έσοδα από Φ.Π.Α. ολίγων μηνών, είναι υπεραρκετά για την κάλυψη των δαπανών αυτών, οι οποίες δεν είναι απαιτούμενες αλλά οφειλόμενες. (Η ΔΟΥ Χαλκίδας αποδίδει ετησίως υπέρ τα 65,00 εκατ. ΕΥΡΩ, μόνον από Φ.Π.Α.).
 Η Χαλκίδα μια από τις ωραιότερες πόλεις της Ευρώπης θεωρείται δευτερεύουσα αντιμετωπίζεται ευκαιριακά και ούσα Πρωτεύουσα του Νομού, κατ’ αυτόν τον τρόπο, τίθεται αντιθέτη και εμπόδιο στην ανάπτυξη όλου του νομού. Πέραν από το γεγονός ότι το Αναπτυξιακό πρόγραμμα υπολείπεται του αναλογούντος στον Νομό, κατά πλέον των 15 εκατ. ΕΥΡΩ, οι πιστώσεις Ανάπτυξης δεν επιτρέπεται να διατίθενται για συντήρηση. Οι απαιτούμενες πιστώσεις για την συντήρηση έχουν προκαταβληθεί στο πολλαπλάσιο από τους Χαλκιδέους και η Πολιτεία οφείλει να τις επενδύσει και να συμπεριφερθεί προς την Χαλκίδα ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ. Υπάρχουν πολλές πόλεις με θαλάσσιο ποτάμι;
 Η ολοκλήρωση των λιμανιών Καρύστου και Μαντουδίου αναμένονται επί δεκαετίες: Αποτελούν πνεύμονες ανάσας και πύλες εισροών και εκροών προσώπων, αγαθών και υπηρεσιών, ελπίδα κοινωνικής ευημερίας, για όλο τον Νομό.
 Το σύνολο των πιστώσεων Αναπτυξιακού και ΕΣΠΑ, δεν επαρκούν για πλήρη λειτουργικότητα.
  Oι Ευβοιώτες δεν επιτρέπουν ούτε σκέψη για αφαίρεση ή μεταφορά πιστώσεων, ούτε και του προϊόντος των εκπτώσεων κατά τις δημοπρασίες. Το προϊόν αυτών να διατεθεί για την πληρέστερη ολοκλήρωση που πάντοτε χρειάζεται.
 Η σκέψη για μεταφορά πιστώσεων είναι νοσηρή, ασυνάρτητη, οδηγεί σε αντιπαλότητα Κέντρου και Περιφέρειας του νομού, σε Κοινωνικές διαιρέσεις και εντάσεις και προδίδει έλλειψη αναπτυξιακής πολιτικής.
 Το Νομαρχιακό Συμβούλιο οφείλει τάχιστα να εκδώσει ψήφισμα απαξίας τέτοιων πρωτοβουλιών και να αξιώσει άμεσα την έκτακτη χρηματοδότηση των έργων για την παραλία.
Η ομαλή χρηματοδότηση και εξέλιξη των εκτελουμένων έργων, η ταχεία δημοπράτηση των έργων του Αναπτυξιακού Προγράμματος, η βεβαία δρομολόγηση των έργων της Τουριστικής υποδομής, δηλ. αποπεράτωση Μαρίνας Σκύρου, Αναστήλωση Υδροθεραπευτηρίου Αγ. Αναργύρων, η ανάθεση του έργου του ΚΥΜΑΤΟΣ στην Αιδηψό, Έργα προσάμμωσης στις ακτές Κύμης, Αιδηψού, Χιλιαδούς, είναι οι ελάχιστες απαιτήσεις της Εύβοιας από την Κυβερνώσα παράταξη σήμερα, διαφορετικά «δεν έχει πλοίο, δεν έχει οδό».
 Θα είμασταν μεροληπτικοί και άδικοι αν δεν σημειώναμε και τις παραλείψεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Βρήκε δικαιολογητικά για το, και κατ’ εμέ σκάνδαλο της Μονής Μεγίστης Λαύρας, (που εισέπραξε δισεκατομμύρια αλλά ούτε οβολό δεν διαθέτει για την επισκευή της δικής της Μονής του Αη. Γιώργη), ήταν λαλίστατη για μικροπράγματα,  όμως ούτε μια επίκαιρη ερώτηση δεν υποβλήθηκε για τις παραλείψεις στα έργα της Τουριστικής Υποδομής: της Μαρίνας στη Σκύρο, ΕΡΓΟ ΖΩΗΣ, των Αγ.Αναργύρων, που η άδεια εκδόθηκε επί Κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, ή για το ΚΥΜΑ (απόφαση της Μελίνας Μερκούρη) και τόσα άλλα.
Ο λαός θα απαντήσει σκληρά προς όλους. Πλην του αντιπάλου υπάρχει και το άκυρο και το λευκό ψηφοδέλτιο και η αποχή».