Παραπολιτικά και άλλα σχόλια από το EVIAPORTAL στο twitter. Το twitter είναι μία υπηρεσία η οποία ξεκίνησε πριν τρία περίπου χρόνια στην Αμερική (που αλλού;), και προσφέρει ένα νέο τρόπο να ενημερώνουμε φίλους, γνωστούς και συνεργάτες ή αυτούς που μας «ακολουθούν» (followers) για το τι κάνουμε, τι σκεφτόμαστε και που είμαστε.

Πρόκειται για μία υπηρεσία που συνδυάζει τις τεχνολογίες του διαδικτύου και της κινητής τηλεφωνίας. Οι ενημερώσεις (updates) που καταχωρούμε, προβάλλονται τόσο στο δικτυακό τόπο του twitter όσο και στα κινητά τηλέφωνα (μέσω sms) αυτών που μας «ακολουθούν». Για αυτό ακριβώς το λόγο οι ενημερώσεις που μπορούμε να καταχωρήσουμε στο twitter περιορίζονται στους 140 χαρακτήρες ακλουθώντας την λογική των σύντομων μηνυμάτων (sms) των κινητών τηλεφώνων. Οι ενημερώσεις μπορούν να καταχωρηθούν στο twitter τόσο με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή όσο και μέσω φορητής συσκευής ή κινητού.

Εκτός από τις προσωπικές ενημερώσεις αρκετοί πολιτικοί άλλα και μέσα μαζικής ενημέρωσης χρησιμοποιούν την υπηρεσία του twitter. Αξίζει να δείτε τα ακόλουθα:

Μπαράκ Ομπάμα, https://twitter.com/BarackObama

Downing Street 10, το επίσημο κανάλι twitter του πρωθυπουργικού γραφείου της Αγγλίας, https://twitter.com/DowningStreet

Τα τελευταία νέα του BBC, http://twitter.com/bbcbreaking.

Πως συμμετέχω;
Η συμμετοχή στο twitter απαιτεί την δημιουργία λογαριασμού στην υπηρεσία δίνοντας ονοματεπώνυμο και email. Έπειτα οι επιλογές του χρήστη είναι να καταχωρεί ενημερώσεις ή να ακολουθεί ενημερώσεις άλλων.

Twitter στην Ελλάδα
Στην Ελλάδα η διάδοση του twitter είναι ακόμα μικρή. Αυτό οφείλεται μερικώς στο ότι η υπηρεσία δεν υποστηρίζει ακόμα αποστολή sms σε ελληνικά δίκτυα κινητής περιορίζοντας σημαντικά την λειτουργικότητα της.

Η σημαντικότερη παρουσία του twitter στην Ελλάδα έρχεται από την Ναυτεμπορική στο http://twitter.com/naftemporiki

Twitter στην Εύβοια
Η παρουσία της Εύβοιας στο twitter μετά από μία σύντομη αναζήτηση, μας οδήγησε στα παραπολιτικά του EVIAPORTAL, http://twitter.com/eviaportal/ άλλα και στο πολύ ενδιαφέρον ChalkisWeather http://twitter.com/ChalkisWeather με συχνή ενημέρωση από ερασιτέχνες μετεωρολόγους για τον καιρό στην Χαλκίδα άλλα και την ευρύτερη περιοχή.

Εμείς δεν μπορούμε παρά να σας ευχηθούμε παρά καλό twitting!

Σύντομο Λεξικό Twitter

Follow
: Η επιλογή που κάνουμε όταν θέλουμε να ακολουθήσουμε κάποιο κανάλι του twitter.

Followers
: Αναφορά σε όσους μας ακολουθούν.

Following
: Εδώ αναφέρονται όσους ακολουθούμε εμείς .

Updates
: Οι ενημερώσεις που έχουμε καταχωρήσει στο κανάλι μας.