Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, οι Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών Ανατολικής Στερεάς – Εύβοιας εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση, με την οποία καταγγέλλουν το εργατικό ατύχημα στη ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας:

«Καταγγέλλουμε το δεύτερο μέσα σε λίγες εβδομάδες εργατικό έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ, με θύμα ένα νέο εργάτη. Η προσπάθεια των κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ να απαξιώσουν μια σημαντική επιχείρηση, στρατηγικής σημασίας, προκειμένου να την ξεπουλήσουν ευκολότερα στο μεγάλο κεφάλαιο, έχει σαν αποτέλεσμα τη χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας, την έλλειψη μέτρων ασφαλείας, την εγκατάλειψη των εγκαταστάσεων αλλά και την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, την εντατικοποίηση-εξαθλίωση της εργασίας.

Άννα Παππά, Υποψήφια Εύβοιας ΝΔ 2019 Ιούλιος

 ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!!

Η ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΧΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΤΩΝ

Οι εργάτριες και οι εργάτες, οι άνθρωποι του μόχθου δεν πρέπει να ανέχονται να θεωρείται «περιττό κόστος» η ζωή της εργατικής τάξης, τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Ο θάνατος εκατοντάδων εργατών κάθε χρόνο-που περνά στα ψιλά των εφημερίδων-δεν πρέπει να πάει χαμένος.

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες να τιμωρήσουν τους υπεύθυνους, τα κόμματα που διαμορφώνουν τις κατάλληλες συνθήκες «προαναγγελθέντων θανάτων», τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που συναινούν και συνυπογράφουν.

Η συσπείρωση στο ταξικό εργατικό κίνημα, η συμμετοχή των γυναικών της εργατικής τάξης στο διεκδικητικό, μαχητικό γυναικείο κίνημα που αγωνίζεται πλάι-πλάι με το ΠΑΜΕ, μπορεί να βάλει εμπόδια στην επίθεση για νέα αντιλαϊκά-αντεργατικά μέτρα,

…για να πάψουμε να μετράμε νεκρούς από την ασυδοσία και την εκμετάλλευση του μεγάλου κεφαλαίου και των κυβερνήσεων που το υπηρετούν,

…για να ανοίξει ο δρόμος που ο λαός μας, γυναίκες και άνδρες θα χτίσουν έναν κόσμο χωρίς φτώχεια, ανεργία, πολέμους, εκμετάλλευση,

…για να πάρει ο ίδιος ο λαός τη ζωή του στα χέρια του όπου και η ΛΑΡΚΟ θα είναι λαϊκή περιουσία και ο πλούτος που θα παράγεται θα καλύπτει τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες».