Η Λαϊκή Συσπείρωση Στ.Ελλάδας, με αφορμή την κατάσταση που διαμορφώνεται στα νοσοκομεία της περιοχής και εν αναμονή των χειρότερων εξελίξεων που θα έρθουν σαν συνέπεια της εφαρμογής της νέας δανειακής σύμβασης, που επέβαλαν στον λαό το μονοπώλια και η ολιγαρχία του πλούτου, με τις οδηγίες της Ε.Ε και την ενεργό συμμετοχή των πολιτικών κομμάτων του ευρωμονόδρομου, σημειώνει:

•Με τον εφαρμοστικό νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα, συγχωνεύονται δημόσια νοσοκομεία. 50 νοσοκομεία, 5 ψυχιατρικά νοσοκομεία θα καταργηθούν παρά τις τεράστιες λαϊκές ανάγκες. Όσα νοσοκομεία απομείνουν θα λειτουργούν με ακόμα πιο ισχυρά τα επιχειρηματικά τους χαρακτηριστικά, κλείνοντας την πόρτα σε όποια δεν έχει να πληρώσει.
•Ανοίγει ο δρόμος και διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για μετακινήσεις των εργαζομένων από νοσοκομείο σε νοσοκομείο. Ανοίγει ο δρόμος για απολύσεις μέσω της αξιολόγησης.
•Γενικεύεται η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων με προσλήψεις επικουρικών, με εργαζόμενους που θα πληρώνονται με δελτία παροχής υπηρεσιών. Ποιος νέος και ποια νέα μπορεί να ζήσει με μισθούς πείνας και για λίγους μήνες; Ποιος υγειονομικός μπορεί να δουλεύει μέσα στη εντατικοποίηση, εφτά μέρες της εβδομάδας, χωρίς ρεπό;
•Οι άγριες περικοπές στο νέο μισθολόγιο εξαναγκάζουν πολλούς εργαζόμενους στα νοσοκομεία να μην μπορούν να καλύπτουν στοιχειώδεις ανάγκες για την επιβίωσή τους. Δεν μπορούν να πληρώσουν τα δάνεια που έχουν πάρει για να αποκτήσουν πρώτη κατοικία.
•Οι μισθοί για τους νέους εργαζόμενους μειώνεται στα 511€ μεικτά.
Την ίδια ώρα ετοιμάζονται νέες μισθολογικές μειώσεις, περικοπές στους μισθούς των γιατρών και των υπόλοιπου υγειονομικού προσωπικού, νέα αντιασφαλιστικά μέτρα και φορομπηχτικά μέτρα.
ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΗ΅ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.
Απορρίπτουμε τη λογική «κάνουν ότι μας πληρώνουν, κάνουμε ότι δουλεύουμε». Απορρίπτουμε αυτή τη λογική γιατί είναι βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης. Διευκολύνει τη κυβέρνηση να δυσφημεί τους υγειονομικούς, να τους εκθέτει και φυσικά να τους χρεώνει την υποβάθμιση των υπηρεσιών των νοσοκομείων, που σκόπιμα και επίμονα προωθεί.
Οι υγειονομικοί παρά τις αντίξοες συνθήκες που εργάζονται οφείλουν να είναι δίπλα στον άρρωστο. Να δίνουν τη μάχη δίπλα στον άνεργο και στον ανασφάλιστο, στο νέο, στη γυναίκα για να μπορούν να κάνουν εξετάσεις και ότι άλλο χρειάζονται στα νοσοκομεία. Να μην τους διώχνουν επειδή δεν έχουν να πληρώσουν.
 
Δίνουμε μαζί τη μάχη για δωρεάν αποκλειστικά δημόσια υγεία.
Δίνουμε τη μάχη ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής.
1. Να μη συγχωνευτεί και να μη καταργηθεί ούτε ένα δημόσιο νοσοκομείο και νοσηλευτικό κρεβάτι. Νοσοκομεία ανοιχτά, δωρεάν για τους άνεργους, ανασφάλιστους και τις οικογένειές τους.
2. Καμία απόλυση εργαζόμενου μόνιμου, επικουρικού, συμβασιούχου ή εργαζομένων στους εργολάβους. Να νομιμοποιηθούν όλοι οι επικουρικοί και συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις, οι εργαζόμενοι στους εργολάβους.
3. Να σταματήσουν τώρα οι περικοπές στους μισθούς. Να καταργηθούν τα χαράτσια. Να δοθούν αυξήσεις σε όλους τους εργαζόμενους.
4. Να καταργηθούν οι πληρωμές για φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες, νοσηλεία.
5. Να διαγραφούν τα χρέη από τα στεγαστικά δάνεια για απόκτηση πρώτης κατοικίας, για όσους δεν έχουν να πληρώσουν.