Σκληρή η απάντηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Εύβοιας, σε όσες ανακοινώσεις έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αφορούν στο νερό, αμφισβητώντας τη θέση της ΝΑ. Συγκεκριμένα, η Νομαρχιακή Αρχή απο την πλευρά της απαντά τα παρακάτω:

Έχει παρατηρηθεί, κάποιοι να κάνουν αγώνες με Δελτία Τύπου για κάθε θέμα που βρίσκεται στην επικαιρότητα, ενώ κάποια μέσα ενημέρωσης αποδέχονται εξ’ ορισμού πως ότι γράφουν οι αγωνιζόμενοι των Δελτίων Τύπου δεν αμφισβητούνται.

Επειδή  λοιπόν δεν μπορούν να τοποθετήσουν απέναντι τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, με αλήθειες, το προσπαθούν με διαστρεβλώσεις.

Πρώτος  διδάξας είναι ως γνωστόν ο  Γκαίμπελς, αλλά οι μαθητές του πολλοί.

Επειδή  όμως ορισμένοι επιφυλάσσουν για τον εαυτό τους το αλάθητο του Πάπα, με αυτές τις μεθόδους προσπαθούν να πείσουν ότι ποτέ δεν κάνουν λάθος, αφού άλλωστε στην αρμοδιότητα για το νερό έχουν επενδύσει αρκετά.

Επαναλαμβάνουμε λοιπόν για να τελειώνουμε ότι  η ύδρευση, η αποχέτευση, τα απορρίμματα  κ.λ.π είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του πρώτου βαθμού αυτοδιοίκησης.

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση έχει τον έλεγχο της  ποιότητας του  νερού, μέσω της Δ/νσης Υγείας και μέσα στα όρια που θέτει η πολιτεία, δεν μπορεί να θέσει δικά της όρια η Δ/νση Υγείας.

Επαναλαμβάνουμε όμως ότι δεν έχει δικαίωμα να αναλάβει το έργο να βρει καλό νερό, να κάνει  όλα αυτά που προτείνουν ορισμένοι, γιατί δεν έχει αρμοδιότητα από  το Νόμο.

Αν  κάνουν τον κόπο να διαβάσουν καλύτερα το έγγραφο του Υπουργείου Υγείας, θα καταλάβουν ότι η απάντηση είναι σαφέστατη και τα πράγματα ολοκάθαρα.

Αν  όμως κάποιος θέλει να δημιουργήσει εντυπώσεις από το πουθενά και  είναι μαθητής του μεγάλου  δασκάλου, ξέρει τί να κάνει.