Με δύο εκδηλώσεις σε Χαλκίδα και Αλιβέρι θα γιορτάσει και φέτος το Ε.Κ.Ε. την Εργατική Πρωτομαγιά, την Παρασκευή. Ξεχωριστή εκδήλωση, όπως πάντα, απο το ΠΑΜΕ.

Με την απουσία των παρατάξεων της ΔΑΚΕ και της Ταξικής Ενότητας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων των πρωτοβάθμιων Σωματείων της δύναμης του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, που είχε θέμα την ενημέρωση και την καλύτερη δυνατή οργάνωση του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Η συμμετοχή ήταν μικρή αν αναλογιστεί κανείς, ότι έχουν ήδη κλείσει 13 εργοστάσια. Ωστόσο το Προεδρείο του Ε.Κ.Ε. ευελπιστεί σε μεγάλη συμμετοχή την Παρασκευή 1 Μάη, στις 10.00 το πρωί έξω απο το Εργατικό Κέντρο στη Χαλκίδα, αφού φέτος περισσότερο απο κάθε άλλη φορά η ενίσχυση του συνδικαλιστικού κινήματος είναι παραπάνω απο απαραίτητη, δεδομένων των διογκωμένων προβλημάτων των εργαζομένων και της αυξανόμενης ανεργίας στο Νομό. Εν τω μεταξύ, η Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε τη συμμετοχή στην εκδήλωση του Ε.Κ.Ε. την Παρασκευή, και ομιλήτρια απο πλευράς εργαζομένων στο Δημόσιο θα είναι η Πρόεδρος της Ν.Ε. ΑΔΕΔΥ, Μαρία Γιαμά. Όπως κάθε χρόνο παράλληλα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση και στο Εργατικό Κέντρο Αλιβερίου, με την ίδια μοφή. Λόγω των προβλημάτων και εν όψει Πρωτομαγιάς το Δ.Σ. του Ε.Κ.Ε αποφάσισε την πραγματοποίηση τριήμερων κινητοποιήσεων. Συγκεκριμένα, σήμερα Τετάρτη έκαναν το πρωί κατάληψη στα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας και αύριο Πέμπτη θα πράξουν ομοίως στα γραφεία της ΔΕΗ Αλιβερίου.

Μην ξεχνάμε, τη ξεχωριστή εκδήλωση του ΠΑΜΕ, την Παρασκευή στις 11 το πρωί στα αγάλματα στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου.