Αυτό υποστήριξε ο Δημοτικός Σύμβουλος, Γ.Φραντζής, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδας, με αφορμή τη συζήτηση για έγκριση ψηφίσματος που αφορά στην INTERKEM. Η δήλωσή του βέβαια αυτή, προκάλεσε την αντίδραση του Γιάννη Αδάμ, που έκανε λόγο για περίεργη στάση, η οποία φαίνεται να συμβαδίζει με αυτή της εργοδοσίας.

Η Δημοτική Αρχή Χαλκίδας εισηγήθηκε ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους της ΙΝΤΕΡΚΕΜ, καταδίκης των απολύσεων στις οποίες προχώρησε η Διοίκηση και καταγγελίας του τρόπου μεταφοράς χημικών υλικών απο την εταιρεία, που δημιουργεί κινδύνους τόσο για την ασφάλεια και υγεία των εργαζομένων, των πολιτών και για την προστασία του περιβάλλοντος. Αυτό στάθηκε η αφορμή για να επισημανθεί απο τον Βαγγέλη Σταματούκο αλλά και απο τον Γιώργο Βλαχογεώργο, η αντιλαϊκή ψήφιση του νόμου περί αύξησης του ποσοστού των απολύσεων, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στις εργοδοσίες να το εφαρμόσουν και να είναι καθόλα νόμιμες… Επιπλέον, βέβαια, τονίστηκε απο όλους η ανάγκη επιβολής μέτρων για την ασφαλή μεταφορά χημικών υλικών απο την ΙΝΤΕΡΚΕΜ. Σ’ ότι αφορά τις δηλώσεις του Γ.Φραντζή υποστήριξε «η συντεχνία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας δημιουργεί προβλήματα στους εργαζομένους. Θα ψηφίσω το ψήφισμα, αλλά επισημαίνω, πως όταν εμείς λέγαμε ότι δεν πρέπει να μεταφερθεί και να γίνει λιμάνι μέσα στον Αρχαιολογικό Χώρο της Αυλίδας, το ΕΚΕ υποστήριζε το αντίθετο. Τώρα, κατάλαβε την επικινδυνότητα της μεταφοράς χημικών απο τις δεξαμενές της ΙΝΤΕΡΚΕΜ. Αυτή είναι η υποκρισία και συντεχνία του ΕΚΕ…»

Ο Γιάννης Αδάμ, αντιδρώντας σε αυτές τις δηλώσεις, υποστήριξε πως είναι περίεργη η στάση του κ.Φραντζή και ενώ απο τη μία συμπαρίσταται στους εργαζόμενους απο την άλλη καταγγέλλει το ΕΚΕ. «Αυτό είναι στάση της εργοδοσίας» δήλωσε ο Γ.Αδάμ και φυσικά ο κ.Φραντζής ζήτησε να ανακαλέσει ο κ.Αδάμ, συμπληρώνοντας πως ΕΚΕ και πρώην Νομαρχιακή Αρχή με τη συντεχνία τους ευθύνονται για την κατάντια της Εύβοιας….