Έρανο Αγάπης πραγματοποιεί η Μητρόπολή μας, για τις ανάγκες όλων των ενδεών και πασχόντων, απο τις 14 έως τις 20 Δεκεμβρίου.

Όπως κάθε χρόνο, λίγο πριν την Εορτή των Χριστουγέννων, κατά την οποία εορτάζουμε την «έξοδο» του Θεού από τον Εαυτό του για τη σωτηρία του κόσμου και του ανθρώπου, έτσι και φέτος θα πραγματοποιηθεί η «έξοδος» του Εράνου της Αγάπης της Τοπικής μας Εκκλησίας, για τις ανάγκες όλων των ενδεών και πασχόντων αδελφών μας.

Ο Έρανος θα πραγματοποιηθεί από 14 έως 20 Δεκεμβρίου 2008 και τα συνεργεία των εθελοντών στα έργα της αγάπης της Τοπικής μας Εκκλησίας θα περάσουν από όλα τα σπίτια και τα καταστήματα για να ζητήσουν όχι για τους ίδιους, αλλά για τους πτωχούς αδελφούς μας.

Για την σωστό συντονισμό του Εράνου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος εξαπέλυσε την υπ’ αριθμόν 44 Εγκύκλιό του, η οποία θα διαβαστεί στις Ενορίες τις δύο ερχόμενες Κυριακές (7 και 14 Δεκεμβρίου 2008), ενώ παράλληλα έχει προσκαλέσει σε τρεις διαφορετικές κατά τόπους Συνάξεις (Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου στη Χαλκίδα, Τρίτη 9 Δεκεμβρίου στην Ιστιαία και Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου στο Προκόπι) όλους τους Ιερείς και εθελοντές στο φιλανθρωπικό αυτό έργο, όπου πρόκειται να δώσει τον καθιερωμένο οικονομικό απολογισμό του φιλανθρωπικού έργου και να τους δώσει τις απαραίτητες κατευθύνσεις για την διεξαγωγή του Εράνου.

Ενημερώνουμε ότι η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος, με τη βοήθεια όλων των χριστιανών διέθεσε από τον Νοέμβριο 2007 έως και τον Οκτώβριο του 2008, ποσό της τάξεως των 2.883.272,60 € ή 982.475.138 δραχμές για το φιλανθρωπικό της έργο.

Γνωρίζουμε καλά ότι οι ημέρες είναι δύσκολες, τόσο εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, όσο και εξαιτίας αμαρτιών και λαθών, τα οποία πληροφορούμαστε από διάφορες κατευθύνσεις. Επειδή όμως ως Τοπική Εκκλησία έχουμε καθαρό πρόσωπο και καθαρά χέρια, γι’ αυτό και τολμούμε και ζητούμε όχι για εμάς, αλλά για τους πολλούς πτωχούς και ανήμπορους αδελφούς μας, οι οποίοι βρίσκουν κουράγιο, απαντοχή και σημαντική βοήθεια στην πάντοτε φιλόξενη, φιλάνθρωπη και ζεστή αγκαλιά της Τοπικής μας Εκκλησίας.