Ιδιαίτερα ικανοποιημένος ο βουλευτής Εύβοιας της Ν.Δ., Σίμος Κεδίκογλου απο το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας και τα έργα που αφορούν στην Εύβοια.

Από την πρώτη στιγμή της εισόδου του στο Κοινοβούλιο Ο βουλευτής Εύβοιας, Σίμος Κεδίκογλου είχε προτάξει το πρόβλημα της υστέρησης βασικών υποδομών και κυρίως του απαρχαιωμένου οδικού δικτύου του Νομού ως ζητήματα ,που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, αλλά και ως προσωπικό στοίχημα.
Χαρακτηριστικά στην «παρθενική» του ομιλία στη Βουλή είχε υπογραμμίσει, ότι ο κόσμος στην Εύβοια λέει: « φτιάξτε μας το δρόμο και εμείς θα βρούμε το δρόμο για το μέλλον».
Αυτό θέλησε να κάνει πράξη και μέσα από τις συνεχείς πιέσεις και τους αγώνες του συνεισέφερε στο  να κερδίσει  η Εύβοια για πρώτη φορά τη μερίδα του λέοντος σε έργα με εξασφαλισμένες πιστώσεις για την εκτέλεσή τους.

Ο κ. Κεδίκογλου εξέφρασε  την ικανοποίησή του για  την ανακοίνωση από τον υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αθανάσιο Μπούρα  της χρηματοδότησης έργων στο πλαίσιο του Ειδικού  Αναπτυξιακού  Προγράμματος  Στερεάς Ελλάδας, για τα οποία ο ίδιος  είχε αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις.
Ουσιαστικά πρόκειται για την ολοκλήρωση ημιτελών έργων με τεράστια αναπτυξιακή σημασία  όπως : η παράκαμψη Λουτρών Αιδηψού (7 εκ. ευρώ), η αποκατάσταση της οδού Ιστιαίας-Βουτά (2,5 εκ. ευρώ), η οδός Αγδίνες-Παπάδες (2 εκ. ευρώ) , η βελτίωση της οδού Γιάλτρων – Λιχάδας (4 εκ. ευρώ) , η αποκατάσταση της οδού Αγ. Νικόλαος – Γιάλτρα (4 εκ. ευρώ) , , το Λιμάνι της Καρύστου (2 εκ. ευρώ) , του Μαρμαρίου ( 6,5 εκ. ευρώ) και το Λιμάνι Μαντουδίου (5 εκ. ευρώ) , το οποίο θα αποκτήσει πρωτεύοντα ρόλο, καθώς αποτελεί ιδανική πύλη επικοινωνίας για τις βόρειες Σποράδες.
Εξαιρετικά σημαντική -άλλωστε- είναι η απεμπλοκή και η επανέναρξη της κατασκευής του έργου Ραπταίοι- Στύρα- Νέα Στύρα, προϋπολογισμού 17 εκ. ευρώ που επιτεύχθη χάρη στις παρεμβάσεις του βουλευτή και το οποίο ολοκληρώνει έναν σύγχρονο κεντρικό οδικό άξονα στη Νότια Εύβοια.

Ο κ. Κεδίκογλου  κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Μαΐου, στο Επιμελητήριο Εύβοιας υπό τον υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αθανάσιο Μπούρα υπογράμμισε, ότι καθοριστικής σημασίας είναι η ταχεία εκτέλεση έργων για το νέο κεντρικό οδικό άξονα της Εύβοιας (Περιφερειακός Χαλκίδας, βόρειος οδικός άξονας), των οποίων οι μελέτες ολοκληρώνονται  μέσα στο Φθινόπωρο και πρέπει να  αρχίσει τάχιστα η κατασκευή τους.