Η ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας σχολιάζει τις δηλώσεις της Υπουργού, κ. Άννας Διαμαντοπούλου:

«Ξαφνικά η Υπουργός Παιδείας μη λαμβάνοντας υπόψη τη βούληση των εκπαιδευτικών και το συμφέρον της Εκπαίδευσης προχώρησε σε ανακοινώσεις για διορισμούς μόνο μέσω ΑΣΕΠ. Καταργεί τους κόπους, τις θυσίες, την προϋπηρεσία χιλιάδων ωρομίσθιων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Οι χθεσινές της δηλώσεις μεταφράζονται σε επίθεση και εξευτελισμό για τον ωρομίσθιο και τον αναπληρωτή εκπαιδευτικό.
Τα μέτρα της Υπουργού είναι πρωτοφανής εμπαιγμός, δεδομένου ότι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι > πάνω σε νόμους που η ίδια η πολιτεία είχε θεσπίσει!!! Το ίδιο το κράτος (ΠΑΣΟΚ) καθιέρωσε τον μεσαιωνικό θεσμό της ωρομισθίας στην εκπαίδευση. Το ίδιο το κράτος (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) έστελνε ωρομίσθιους από χωριό σε χωριό, από νησί σε νησί, από σχολείο σε σχολείο, σε ένα ατέλειωτο κυνηγητό μορίων.
Η τακτική της > φασιστική αντίληψη του > και > γκρεμίζοντας τον προγραμματισμό χιλιάδων νέων. Οι αποφάσεις της στο ίδιο μήκος κύματος με το παλιό δόγμα Αρσένη (ΠΑΣΟΚ – Ν. 2525/97) :>

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019

Η ΔΑΚΕ Χαλκίδας ρωτά:
Η τωρινή Υπουργός έχει γυρίσει όλη την Ελλάδα για 300 ευρώ και 1 μόριο;;;
Η τωρινή Υπουργός έχει πάει στα δυσπρόσιτα σχολεία των Στροπώνων, των Καλλιανών, της Αμυγδαλιάς, της Πρινιάς, όχι για μονοήμερη εκδρομή, αλλά να διδάξει και να ζήσει 9 μήνες ;;;

Φυσικά πρέπει να της αναγνωρίσουμε ότι έχει πάει…
στη > λέσχη Μπίλντερμπεργκ !!!

Εμείς στη ΔΑΚΕ δηλώνουμε αποφασισμένοι να προασπίσουμε με κάθε πρόσφορο και νόμιμο μέσο τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και την αναβάθμιση της Δημόσιας εκπαίδευσης.
Όλοι μαζί μπορούμε να υπερασπιστούμε το κύρος και την αξιοπρέπεια του εκπαιδευτικού και να αναχαιτίσουμε μονομερείς αποφάσεις της Κυβέρνησης.

Θυμίζουμε πως:

Το ΠΑΣΟΚ κατήργησε με το Ν. 2525/97 την ενιαία επετηρίδα δημιουργώντας τεράστια προβλήματα.
Οι πολύχρονοι αγώνες των εκπαιδευτικών ανάγκασαν την Κυβέρνηση το 2002 να προχωρήσει στη θεσμοθέτηση ενός μεικτού συστήματος διορισμών με 75% από τους πίνακες ΑΣΕΠ και 25% από τους πίνακες προϋπηρεσίας
Το 2004, η υπουργός κα. Γιαννάκου υιοθέτησε το αίτημα του κλάδου για διορισμούς 60/40 και προχώρησε και σε επιπλέον διορισμούς αναπληρωτών για όσους είχαν συμπληρώσει 30 μήνες προϋπηρεσία.
Το 2008, ο υπουργός κ. Στυλιανίδης προχώρησε ένα βήμα ακόμη και θεσμοθέτησε διορισμούς πέρα των προβλεπομένων με το μεικτό σύστημα 60/40 για τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ που είχαν 24 μήνες προϋπηρεσία και για αυτούς που είχαν 30 μήνες έως τον Ιούνιο του 2008″.

Από τη ΔΑΚΕ / Π.Ε. Χαλκίδας