Ο Δήμος Χαλκιδέων επιβεβαίωσε και επίσημα την συμμετοχή του  στην πρωτοβουλία, «Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ», που διοργανώνει το WWF Εllas για το Σάββατο 28/3/2009  στις 8:30 το βράδυ.

 

O Δήμαρχος Θανάσης Ζεμπίλης, απέστειλε επιστολή στον υπεύθυνο επικοινωνίας της WWF Εllas, .κ.Βελλίδη Γεώργιο,  στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμε κύριε Βελλίδη,

Επικοινωνώ μαζί σας για να επιβεβαιώσω επίσημα τη συμμετοχή του Δήμου Χαλκιδέων στην πρωτοβουλία «η Ώρα της Γης» που διοργανώνει το WWF Ελλάς.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας, ο Δήμος μας δεσμεύεται να συσκοτίσει κτίρια και χαρακτηριστικά σημεία της πόλης των οποίων η διαχείριση αποτελεί αρμοδιότητά του για μια ώρα στις 20.30 το Σάββατο 28 Μαρτίου 2009. Επίσης δεσμεύεται να ενημερώσει και να παροτρύνει τους δημότες του να συμμετέχουν και αυτοί ενεργά στην Ώρα της Γης 2009.
Αρμόδιος  συνεργάτης μας, με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνείτε για θέματα της ΩτΓ ορίζεται ο κ. Γιάννης Στέρπης, τηλ: 2221061071, Fax:2221061072, e-mail:dchalkis@otenet.gr
Σας ευχαριστούμε θερμά για την πρόσκληση συμμετοχής στην “Ώρα της Γης 2009”.»
Στα πλαίσια  αυτής της πρωτοβουλίας  που σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση  και ανάληψη δράσεων  για την προστασία του πλανήτη, ο Δήμος  θα συσκοτίσει όλα τα δημοτικά κτίρια  και χαρακτηριστικά σημεία της πόλης  τηρώντας όμως τους κανονισμούς ασφαλείας  σύμφωνα με τον νόμο   καθώς και τα συστήματα εκτάκτων αναγκών  των κτιρίων  τα οποία θα παραμείνουν ενεργά.