Η Νομαρχιακή Σύμβουλος επικεφαλής της ΝΑΣ, Σοφία Ντούρου καταγγέλλει τον τρόπο με τον οποίο συζητήθηκε το Σχέδιο Καλλικράτης στην τελευταία συνεδρίαση του Ν.Σ.:

Εντελώς απαξιωτικά συζητήθηκε το σχέδιο «Καλλικράτης» στο Ν.Σ. της Τετάρτης 12/5/10 με παρόντα ελάχιστα μέλη του Ν.Σ. και με μια εισήγηση που καθόλου δεν ασχολήθηκε με την ουσία του θέματος.
Η ΝΑΣ τοποθετήθηκε πολιτικά, τοποθετώντας και τον «Καλλικράτη» στο πακέτο των αντιλαϊκών μέτρων που εξαπέλυσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ –με τη στήριξη της Ν.Δ., του ΛΑΟΣ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

Άννα Παππά, Υποψήφια Εύβοιας ΝΔ 2019 Ιούλιος

Ο «Καλλικράτης» έχει μαζί του αντεργατικές και αντιλαϊκές ρυθμίσεις γι αυτό κι εμείς τον πολεμάμε. Έχουμε την εμπειρία από τον «Καποδίστρια 1» η οποία δικαίωσε πέρα για πέρα την αντίθεση που είχαμε. Οι περιφερειακές ανισομετρίες παρέμειναν, όπως επίσης και τα περισσότερα προβλήματα υποδομών. Δεν υπερασπιζόμαστε τη διατήρηση μιας παλαιότερης διοικητικής δομής, ούτε μένουμε στην ανέξοδη αντιπαράθεση του ποιοι δήμοι θα ενωθούν ή που θα είναι η «πρωτεύουσα» της συνένωσης.
Σήμερα βιώνουμε την οικονομική κρίση που κάνει από την μια τον βίο αβίωτο για τα λαϊκά στρώματα, αλλά από την άλλη ο πλούτος συνεχίζει να συγκεντρώνεται σε λίγα χέρια πλουτοκρατών.
Καμιά διοικητική δομή δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει τις αιτίες της κρίσης. Με καμιά διοικητική δομή δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή έξοδος από την κρίση. Όποια δομή και αν επιλεγεί , οπουδήποτε και αν είναι η έδρα του κάθε δήμου, αφού η γενική κατεύθυνση της μεταρρύθμισης είναι αντιλαϊκή θα οξύνει ακόμα περισσότερο τα προβλήματα. Αυτό έχει αξία σαν συμπέρασμα να βγάλουμε όλοι μας.
Το νέο σχέδιο «Καλλικράτης» στην ουσία του σημαίνει:

Ακόμα μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση δημόσιων ή δημοτικών κοινωνικών υπηρεσιών (παιδείας- υγείας- πρόνοιας) μέσω της «αποκέντρωσης» και της εξάρτησής τους από το τοπικό φορολογικό βάρος.

 Αποτελεσματικότερη εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής μέσω του νέου αντιδραστικού λειτουργικού νομοθετικού πλαισίου των οργάνων της τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 Εφαρμογή αντεργατικής, αντιλαϊκής γενικότερα «αναπτυξιακής» πολιτικής στην Περιφέρεια με κριτήριο την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, η οποία θα οδηγήσει σε παραπέρα τοπική ανισομετρία και ταξική ανισότητα.

 Υποκριτική «φιλανθρωπική» διαχείριση κάποιων ακραίων κοινωνικών προβλημάτων από την Τ.Α και όχι αντιμετώπιση των κοινωνικών αναγκών με ενιαία κρατική παροχή και ευθύνη.

Καλούμε τους εργαζόμενους του νομού μας αλλά και τους εκλεγμένους στην τοπική διοίκηση να απορρίψουν στο σύνολό του και επί της ουσίας του το σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ.

Οι θέσεις της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας είναι :

 – «ΟΧΙ» ΣΤΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»!
 – ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΥΓΕΙΑΣ- ΠΑΙΔΕΙΑΣ- ΠΡΟΝΟΙΑΣ.
 – ΑΝΤΙΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
– ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΤΟΠΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ, ΚΑΘΕ ΕΜΜΕΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ.
 – ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΥΕΛΙΚΤΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
 – ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟΥΣ ΟΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.
 – ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΘΕΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ- ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ- ΣΕΙΣΜΟΥΣ- ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ- ΡΥΠΑΝΣΗ ΚΑΙ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΕΡΑ.
 – ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΘΕΙ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ, ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΛΠ.
 – ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

Τέλος, καλέσαμε όλους τους Ν.Σ. να δεσμευτούν ότι από όποια θέση και αν συμμετέχουν ως εκλεγμένοι με το νέο νόμο δεν θα δεχτούν να ψηφίσουν πρόσθετους φόρους και «ανταποδοτικά» τέλη για το λαό. Κανείς δεν απάντησε…