Το μέλος της Ν.Ε. Εύβοιας του Συνασπισμού, Χρήστος Χατόλας δίνει τη δική του απάντηση στον Νίκο Καρατζά, σχετικά με το άρθρο του περί βρώμικου ’89!!!

«Λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές, το μέλος της ηγεσίας του τοπικού ΠΑΣΟΚ, κ. Νίκος Καρατζάς, απηύθηνε σπαρακτική έκληση ενότητας προς την αριστερά για μέτωπο υπό τον Γιώργο Παπανδρέου, προκειμένου να φύγει η επικίνδυνη για τον τόπο και λόγω σκανδάλων και θεσμικής παραλυσίας, κυβέρνηση της δεξιάς.
Αλλά, δεν αρκέστηκε σ’ αυτό το καλό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Έβγαλε και τον βούρδουλα του {βρώμικου 89} και μας μάλωσε ενώ, ταυτόχρονα, μας προειδοποιεί με τελευταία θέση στο {κομματικό πρωτάθλημα}.  Η μόνη δε προτεινόμενη εγγύηση απ τον κ. Καρατζά για την επιτυχία της επιδιωκώμενης υπό το ΠΑΣΟΚ αντιδεξιάς πανστρατιάς, είναι το γεγονός ότι ο κ. Παπανδρέου έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει άπλετο φως.
Αφού σημειώσω:
Α)Το ιταμό και σκαιό ύφος της πρόσκλησης του κ. Καρατζά προς τους {εν δυνάμει συναγωνιστές} του, ενδεικτικό της παλαιοπασόκικης νοοτροπίας από την οποία εμφορούνται κάποιοι ακόμα στο ΠΑΣΟΚ και
Β) το γεγονός  ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να έχει πείσει αρκετούς στοκόμμα του, ανάμεσά τους και τον κ. Καρατζά, για τις καλές του προθέσεις. Θα του θυμήσω  ότι:
1. Για το καθεστώς ατιμωρησίας των πολιτικών το οποίο μέμφεται σήμερα ο κ. Καρατζάς, εν πολλοίς, ευθύνεται ο νόμος περί ευθύνης υπουργών που έφτιαξε το ΠΑΣΟΚ, και
2.Εμείς από τις {τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας}, θα επιμένουμε να αναζητούμε προγραμματικές συγκλίσεις για να μπούμε σε συζητήσεις για συνεργασίες. Δεν μας αρκεί η φερεγγυότητα του αρχηγού των άλλων. Αυτή ίσως είναι αρκετή για όσους ενδιαφέρονται για ένα ακόμα γιουρούσι προς την εξουσία, όπως παλιά…»