Αν και η Εύβοια είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και το έκτο μεγαλύτερο της Μεσογείου, πολλές φορές ξεχνάμε να το εντάξουμε στο πλάνο των διακοπών μας.

Κι όμως, η Εύβοια προσφέρει πολλές δυνατότητες να περάσουμε πανέμορφες στιγμές.Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ένα μαγικό χέρι γέμισε με δέντρα ολόκληρη τη βόρεια Εύβοια, συνδυάζοντας το ελβετικό αυτό τοπίο με υπέροχες φιλόξενες παραλίες πλαισιωμένες από καταγάλανα νερά. Υποχρέωση λοιπόν της ΑΡΕΘΟΥΣΑ tours να σας παρουσίασει 5 εικονικά σημεία που στολίζουν το νησί.
ΛΙΜΝΗ
 
Η Λίμνη είναι ιστορική κωμόπολη στη Βόρεια Εύβοια, σε απόσταση 70 χιλιομέτρων από την Χαλκίδα. Είναι μία από τις γραφικότερες πόλεις της Εύβοιας με χρυσαφένιες αμμουδιές και παραδοσιακά σπίτια με κόκκινα κεραμίδια, χτισμένα αμφιθεατρικά, τα οποία φτάνουν μέχρι το λιμανάκι της. Αποτελεί ιδανικό προορισμό για γαλήνιες διακοπές κοντά στη θάλασσα και μακριά από το άγχος της πόλης. Επισκεπτόμενοι τη Λίμνη Ευβοίας θα διαπιστώσετε ότι θα σας εντυπωσιάσει από την πρώτη κιόλας στιγμή. Τα παραδοσιακά λευκά σπίτια με τις κεραμοσκεπές, οι όμορφες παραλίες, οι παραδοσιακές ταβέρνες και τα ουζερί, συνθέτουν την εικόνα, η οποία ολοκληρώνεται με το επιβλητικό πευκόφυτο βουνό του Καντηλιού που φτάνει μέχρι τη θάλασσα.
ΡΟΒΙΕΣ

Πανέμορφο χωριό, ένα από τα ωραιότερα παραθαλάσσια θέρετρα της βόρειας Εύβοιας. Οι πευκόφυτοι λόφοι που περιβάλλουν το χωριό, σε συνδυασμό με τη καταγάλανη θάλασσα και την τουριστική υποδομή που υπάρχει, καθιστούν τις Ροβιές μοναδικό τουριστικό προορισμό για πολλούς παραθεριστές, όλες τις εποχές του χρόνου. Στο κέντρο του οικισμού υπάρχει σε καλή κατάσταση ενετικός πύργος.
ΑΙΔΗΨΟΣ
 
Η Αιδηψός βρίσκεται στη βόρεια Εύβοια και είναι ιδιαιτέρως γνωστή για το επίνειό της, τα Λουτρά Αιδηψού, όπου βρίσκονται τα ιαματικά λουτρά. Τα Λουτρά Αιδηψού είναι ίσως ο αρχαιότερος τουριστικός προορισμός του κόσμου. Ήδη, από τον 5ο αιώνα π.Χ. εκμεταλλεύτηκαν, και άνθρωποι από όλον τον τότε γνωστό κόσμο έρχονταν εδώ. Ακόμα και σήμερα, τα Λουτρά Αιδηψού, αποτελούν πόλο έλξης πολλών παραθεριστών, όλες τις εποχές του χρόνου. Η περιοχή δεν έχει να προσφέρει μόνο τα ιαματικά λουτρά, αλλά και υπέροχες αμμουδερές παραλίες καθώς και υπέροχες ορεινές διαδρομές στο Τελέθριο Όρος. 
ΙΣΤΙΑΙΑ 
Eμπορικό και γεωργικό κέντρο της Βόρειας Eύβοιας, η πόλη της Ιστιαίας, έδρα του ομώνυμου δήμου, απλώνεται σε πεδινή έκταση, όπου καλλιεργούνται ελιές, κηπευτικά και συκιές. Σύγχρονες κατοικίες, λιγοστά παλαιά αρχοντικά, έργα μαστόρων από τα Aμπελάκια Θεσσαλίας, εμπορικά καταστήματα και μια όμορφη πλατεία με καφέ μπαρ συνθέτουν την εικόνα της Ιστιαίας. Η «πολυστάφυλος» – κατά τον Όμηρο – Ιστιαία υπήρξε μία από τις τέσσερις ευβοϊκές πόλεις (οι άλλες ήταν η Χαλκίδα, η Ερέτρια και η Κάρυστος) που έκοψαν δικά τους νομίσματα κατά την αρχαιότητα. 
ΩΡΕΟΙ
 
Είναι ένα από τα περισσότερο γνωστά παραλιακά χωριά στην δυτική ακτογραμμή της βόρειας Εύβοιας. Η ιστορία του μας πηγαίνει στα χρόνια της Αρχαίας Ελλάδας, το 447 π.χ., τότε που ήταν μια αποικιοκρατική πόλη 2000 κατοίκων από Αθηναίους πολίτες. Σήμερα είναι ένα από τα πιο φημισμένα τουριστικά θέρετρα στην Βόρεια Εύβοια, τόπος διακοπών και αποδράσεων για όλο τον χρόνο. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες δέχεται πολλούς επισκέπτες. Σημείο αναφοράς το λιμάνι όπου στον πεζόδρομο ο επισκέπτης εκτός από το περπάτημα μπορεί στα καταστήματα που υπάρχουν να απόλαυση καφέ η φαγητό, η ακόμη και το ποτό του δίπλα στην θάλασσα. Ξακουστά και γνωστά τα περίφημα ουζερί των Ωρεών, για το τσίπουρο αλλά και για τους φρέσκους θαλασσινούς μεζέδες.
Travel Tours «Αρέθουσα»
Αγγελή Γοβιού 11, Χαλκίδα
Τηλέφωνο: 22210 60378 – Κινητό: 6979725202
Site: www.touristarethousa.gr