Τη δουλειά και το σχέδιο δράσης στα πλαίσια της πανελλαδικής καμπάνιας προς τις νέες γυναίκες συζήτησε ο Σύλλογος Γυναικών Χαλκίδας την Κυριακή 30/5/10 σε συνάντηση των μελών του.

Τα μέτρα της κυβέρνησης στο όνομα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, έχουν στόχο τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Η επίθεση πλήττει ιδιαίτερα τις νέες γυναίκες. Η ανεργία, η απελευθέρωση των απολύσεων, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, οι ευέλικτες και ελαστικές σχέσεις εργασίας, η 65ωρη εργάσιμη βδομάδα, τα 40 χρόνια δουλειάς για μια σύνταξη – προνοιακό επίδομα, οι αντιδραστικοί σχεδιασμοί στην Παιδεία και στην Υγεία μέσα από τον «Καλλικράτη» συγκροτούν το σκηνικό μέσα στο οποίο υποχρεώνουν τις νέες γυναίκες να ζήσουν.
Η ΟΓΕ απευθύνεται στις νέες γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, εργαζόμενες, άνεργες, φοιτήτριες και σπουδάστριες και τις καλεί να κηρύξουν και αυτές τον πόλεμο. Να σπάσουν τη μοιρολατρία, να ξεπεράσουν το φόβο, να γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Μπροστά στην εκμετάλλευση και τη διπλή καταπίεση που υφίστανται δεν πρέπει να απελπίζονται, δε φτάνει να αγανακτούν.
Χρειάζεται αποφασιστικά να διεκδικήσουν την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους, να τη συνδέσουν με την πάλη για άλλο δρόμο ανάπτυξης, που θα υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού και όχι των μονοπωλίων και της πλουτοκρατίας. Να αγωνιστούν μέσα από τις γραμμές του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος και να ενισχύσουν με τη συμμετοχή τους τους συλλόγους και τις ομάδες της ΟΓΕ.