Ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης επιρρίπτει ευθύνες στον βουλευτή Εύβοιας, Αν.Λιάσκο για όσα συμβαίνουν στη Λιμενική Επιτροπή, που δεν τιμούν την πολιτική υπόσταση κανενός. Ο ίδιος αποποιείται την όποια εμπλοκή στην επιλογή προέδρου(!) και φαίνεται να δίνει συγχωροχάρτι στον Σίμο Κεδίκογλου, με τη δικαιολογία ότι παρασύρθηκε πάνω στον παρορμητισμό της άγνοιάς του… Η δήλωση του Υπουργού επί του ζητήματος που ακολουθεί είναι ιδιαίτερα σκληρή και αποδεικνύει ότι οι σχέσεις των τριών βουλευτών Εύβοιας της Ν.Δ. κάθε άλλο παρά βοηθούν την παράταξη, αλλά και το Νομό.   

«Με θλίψη και πολλά ερωτηματικά παρακολουθώ από τη θέση του βουλευτού Ευβοίας τα διαδραματιζόμενα στο Λιμενικό Ταμείο Χαλκίδας μετά τη λήξη θητείας του τελευταίου συμβουλίου.

Ο μεν Γ. Γραμματέας της Περιφέρειας, προφανώς από απειρία, ελπίζω, ενέδωσε σε πιέσεις και αντί για 8 μέλη που προκύπτει από το κανονιστικό πλαίσιο, διόρισε 9 (!) χωρίς αιτιολογία. Ο κ. Λιμενάρχης αποδέχτηκε τον περίεργο διορισμό και προχώρησε σε εκλογή προεδρείου παρά την ένσταση για την κραυγαλέα ακρότητα της σύνθεσης.

Δυστυχώς πολιτικές παρεμβάσεις και πιέσεις ιδιαιτέρας έντασης είναι γνωστές στην πόλη. Συγκεκριμένοι παράγοντες του νομού νομίζουν ότι «ελέγχοντας» το Λιμενικό Ταμείο Χαλκίδας λύνουν το υπαρξιακό τους πρόβλημα και καταξιώνονται πολιτικά… Στο βωμό αυτό φρόντισαν να αποσυνδέσουν το Λιμενικό Ταμείο από το Δήμο Χαλκιδέων υπονομεύοντας τον ίδιο τον Δήμαρχο. Για τον σκοπό αυτό φρόντισαν να «βαφτιστεί» ναυτικός πράκτορας συνταξιούχος-παράγων του λιμανιού που έχει εμφανιστεί και σαν πρόεδρος ιδιωτικού μουσείου που πήρε χρηματοδότηση από το Γ’ ΚΠΣ με άγνωστα μέχρι σήμερα αποτελέσματα.

Δηλώνω ότι όλα αυτά είναι μια ακόμα ατυχής περίπτωση προσωπικών διαδρομών στις οποίες θα αντισταθώ με όλες μου τις δυνάμεις. Είναι κάτι που δεν τιμά την Εύβοια. Είναι κάτι που δεν αρμόζει στην πολιτική. Είναι σαν όλα αυτά που καταδυναστεύουν τον τόπο εδώ και καιρό σε τοπικό επίπεδο». 

Πάντως, το παρασκήνιο έχει πολύ περισσότερο βάθος απο τα όσα ο κ.Μαρκόπουλος υποστηρίζει και κατά την ταπεινή άποψη όσων γνωρίζουν το θέμα Προεδρίας της Λιμενικής Επιτροπής Χαλκίδας είναι μια επίδειξη δύναμης των χρόνια αντίζηλων, με μεγαλύτερες προεκτάσεις απο μια απλή πολιτική καταξίωση και αφορά περισσότερους του ενός, είναι το μόνο σίγουρο. Καθότι εύκολα στήνεις στον τοίχο τον αντίζηλό σου, όταν απλά δεν σου βγήκαν τα δικά σου κουκιά….