Επιστολή έστειλε ο Γιώργος Μαρίνος, Βουλευτή Εύβοιας του ΚΚΕ, προς την Επιτροπή Μανάδων κατά της Ρύπανσης στο Αλιβέρι και τη Συντονιστική Επιτροπή Μαζικών Φορέων Αλιβερίου κατά της Καύσης RDF από την ΑΓΕΤ στο εργοστάσιο στο Μηλάκι Αλιβερίου. Η επιστολή του έχει ως εξής:«Απευθυνόμαστε σε όλες τις μητέρες της περιοχής του Αλιβερίου, απευθυνόμαστε γενικότερα στις εργατικές λαϊκές οικογένειες και τονίζουμε με ευθύνη  ότι το ΚΚΕ παρακολουθεί στενά την υπόθεση της προστασίας του περιβάλλοντος και παρεμβαίνει στο θέμα της καύσης του RDF.
Δεν εφησυχάσαμε και δεν εφησυχάζουμε γιατί γνωρίζουμε καλά ότι η ΑΓΕΤ / LAFARGE, συνολικά τα μεγάλα συμφέροντα, δεν παραιτούνται από τους σχεδιασμούς τους, ενώ η κυβέρνηση, κατά τη γνώμη μας, αναζητεί τρόπους υλοποίησης των σχεδίων της επιχείρησης, αλλά μετράει τις λαϊκές αντιδράσεις και το πολιτικό κόστος.

Επιτρέψτε μου να επαναλάβω, σύντομα, τις θέσεις του κόμματος μας.

Το ΚΚΕ έχει τοποθετηθεί έγκαιρα, κατά της καύσης των απορριμμάτων αλλά και κατά της καύσης του RDF (τυποποιημένο καύσιμο από απορρίμματα – χαρτιού, πλαστικών, υφασμάτων κ.α.) από την επιχείρηση ΑΓΕΤ –LAFARGE  στο Μηλάκι Αλιβερίου.
Το κόμμα μας έχει παρέμβει επανειλημμένα στη βουλή έχει συμβολή στην ενημέρωση του λαού της περιοχής αλλά και στην ανάπτυξη αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Συγκεντρώνουμε την προσοχή μας στα εξής βασικά ζητήματα:
Πρώτο, κριτήριο της καπιταλιστικής ανάπτυξης είναι το κέρδος, η αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων.
Με τις πλάτες της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης της Ν.Δ., της πολιτικής που εφαρμόζει τόσα χρόνια ο δικομματισμός πλήττονται εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα, εντείνεται η εκμετάλλευση των εργαζομένων.
Ταυτόχρονα, με το ίδιο  κριτήριο του κέρδους καταστρέφεται το περιβάλλον, υπονομεύεται η Υγεία, η ασφάλεια, η ζωή των εργαζομένων, των λαϊκών δυνάμεων της περιοχής.
Αυτό αποδεικνύεται από συγκεκριμένα στοιχεία.
Αποδεικνύεται από τη μόλυνση του κόλπου του Αλιβερίου από την γενικότερη επιβάρυνση της  ευρύτερης περιοχής.
Αποδεικνύεται από τη χρησιμοποίηση του ποταμού Ασωπού σαν κανάλι ρήψης των αποβλήτων των βιομηχανιών, από τη μόλυνση του νερού, από το εξασθενές χρώμιο και τα άλλα βαρέα μέταλλα, που έχει σημειωθεί στην Εύβοια, στη Βοιωτία, στην Αττική.
Δεύτερο, παίρνοντας υπόψη τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, κατάσταση που χειροτέρευσε με τις καταστροφικές πυρκαγιές των απορριμμάτων, κατά της καύσης του RDF, για την προστασία του περιβάλλοντος.
Κανείς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει σαν δευτερεύον ζήτημα τα καυσαέρια που περιέχουν καρκινογόνες διοξίνες και άλλους επικίνδυνους ρύπους, κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει το θέμα των στέρεων τοξικών αποβλήτων και τις συνέπειες που προκαλούν.
Κανείς δεν μπορεί να εμπιστευτεί τα λόγια περί μέτρων προστασίας του περιβάλλοντος που χρησιμοποιεί η Lafarge, ο μηχανισμός της και η κυβέρνηση που υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.
Αυτά έχουν διαψευσθεί επανειλημμένα στην πράξη.
Ο λαός μας έχει δικαίωμα να αναπνέει καθαρό αέρα, να πίνει καθαρό νερό και αυτό έχει υποχρέωση να διεκδικήσει.
Εφιστούμε την προσοχή στα εξής:
Η πειραματική χρήση του RDF και οι μετρήσεις που βασίζονται στην καύση μικρών (αρχικά) ποσοτήτων δεν μπορούν να δώσουν την πραγματική εικόνα. Στην πορεία θα χρησιμοποιηθούν, θα καούν μεγάλες ποσότητες, θα υπάρξει συσσώρευση ρύπων και αποβλήτων, θα διαμορφωθεί μια νέα επικίνδυνη κατάσταση.
Άλλωστε η απόφαση της Lafarge είναι να «εμπλουτιστεί» η καύσιμη ύλη με σαπουνέλαια, λάστιχα, απόβλητα από την Ψυτάλεια και άλλα υλικά που θα προκαλέσουν ακόμα πιο οδυνηρές συνέπειες γιατί αυτό επιβάλλει το συμφέρον και η αύξηση των κερδών της πολυεθνικής.
Τρίτο, το ΚΚΕ θεωρεί αναγκαία την πάλη για την διεκδίκηση μέτρων αποκατάστασης της ζημιάς που έχει προκληθεί στην ευρύτερη περιοχή, για την προστασία του περιβάλλοντος, της ζωής και της Υγείας του λαού της περιοχής.
Ο αγώνας αυτός, ο αγώνας κατά του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων μπορεί να είναι αποτελεσματικός όταν κοιτάζει μπροστά, όταν αλλάζει τους συσχετισμούς δύναμης και δημιουργεί τις κοινωνικές και πολιτικές προϋποθέσεις για ανάπτυξη που θα έχει ως κίνητρο τις συνολικές ανάγκες των εργατικών – λαϊκών οικογενειών».