Την ανάπτυξη της συνδικαλιστικής αλληλεγγύης στη μάχη κατά του καπιταλισμού, επισήμανε ο βουλευτής Εύβοιας του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε  με θέμα την ανεργία.

 


Ο Γιώργος Μαρίνος μίλησε για την οικονομική κρίση που εκμεταλλεύονται οι καπιταλιστές και την αξιοποιούν με απολύσεις… την ώρα που οι ίδιοι την δημιούργησαν.
Παράλληλα, το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στις θέσεις του κόμματος πάνω σε κρίσιμα θέματα, όπως είναι η προστασία των ανέργων.
Κάλεσε εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους να αντισταθούν και να καταδικάσουν μαζικά την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις πολιτικές δυνάμεις που στερούν σε χιλιάδες εργαζόμενους το δικαίωμα στη δουλειά.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ, επισήμανε μεταξύ άλλων: «Στηρίζουμε τους εργαζόμενους και τους απολυμένους της ΝΕΟΣΕΤ, στηρίζουμε τους εργαζόμενους του ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ που βρίσκονται σε κινητοποίηση, στηρίζουμε όλους τους εργαζόμενους που μάχονται. Είναι ανάγκη να εκφραστεί η μεγαλύτερη δυνατή αλληλεγγύη της εργατικής τάξης… ώστε αποφασιστικά να εμποδίσουμε απολύσεις… Το ραντεβού έχει ανανεωθεί για την Πρωτομαγιάτικη Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ».
Επιπλέον, ο Γ.Μαρίνος μιλώντας για την ανεργία αναφέρθηκε και στα παρακάτω στοιχεία: «Στην Ελλάδα, με τα επίσημα (αλλά ανακριβή στοιχεία) η ανεργία τα τελευταία χρόνια κινείται γύρω στο 8 – 11% και αγκαλιάζει 400 – 500 χιλιάδες ανέργους. Στην πραγματικότητα η ανεργία είναι υψηλότερη γιατί τα επίσημα στοιχεία υπολογίζουν ως απασχολούμενους και αυτούς ακόμα που έκαναν ένα ψευτομεροκάματο την εβδομάδα. Το Γενάρη του 2009 η ανεργία έφτασε στο 9,4%. Στην Ε.Ε. υπολογίζεται το 2009 οι άνεργοι να αγγίξουν τα 22 εκατομμύρια. Στη Στ.Ελλάδα το ποσοστό της ανεργίας είναι υψηλότερο από το μέσο ποσοστό της χώρας μας. Φτάνει το 11,9% και παρουσιάζει αύξηση κατά 2,7 ποσοστιαίες μονάδες συγκριτικά με το 2008».
Το συμπέρασμα για τον Γιώργο Μαρίνο είναι αναμφισβήτητο, πως η καπιταλιστική ανάπτυξη, η πολιτική Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και Ε.Ε. δεν μπορούν να εξασφαλίσουν το δικαίωμα στην εργασία. Τέλος αναφέρθηκε στις θέσεις του ΚΚΕ για την ανεργία και το δικαίωμα στην εργασία, που είναι οι παρακατω:
• Κατώτερο μισθό 1.400 ευρώ και επίδομα ανεργίας στο 80%, δηλαδή 1.120 ευρώ για όλους τους ανέργους και για όλη τη διάρκεια της ανεργίας
• Επιδότηση των νέων ανέργων, χωρίς καμία προϋπόθεση
• Υπολογισμός του χρόνου ανεργίας σαν συντάξιμου χρόνου
• Επέκταση της υπαλληλικής αποζημίωσης για όλους
• Συνταξιοδότηση στα 50 χρόνια για τις γυναίκες και για τους άντρες τα 55.
• Πάγωμα των δανείων
• Μηνιαία κρατική επιδότηση για τις οικογένειες που σπουδάζουν παιδιά
• Επιχορήγηση ενοικίου
• Διάθεση κρατικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών για τα παιδιά των ανέργων.