Περίφραξη(!) απέκτησε η θάλασσα στις γραμμές των τρένων Χαλκίδας. Ίσως όσοι ευθύνονται γι’ αυτό να ήθελαν να προφυλάξουν τους πολίτες απο τη μόλυνση του Ευβοϊκού… Άλλωστε η εικόνα της ακτής κάτω απο τα τρενά είναι ντροπή για τη Χαλκίδα και τους αρμοδίους. Πεταμένα μέσα στη θάλασσα εδώ και μήνες ότι μηχανήματα αντικατέστησε ο ΟΣΕ, στα πλαίσια του έργου του Προαστιακού.

Προ-αστεια-κό χαρακτηρίζουν πολλοί το έργο που ολοκληρώθηκε(τρόπος του λέγειν!), με σκοπό να βελτιώσει τις μετακινήσεις των πολιτών, σε χρόνο και χρήμα, προς και απο Αθήνα. Στην προκειμένη περίπτωση όμως δεν θα σχολιάσουμε το έργο, την αναμενόμενη ηλεκτροκίνηση και τη μια γραμμή αντί για δύο που κατασκευάστηκαν. Το φωτογραφικό υλικό και οι καταγγελίες αγανακτισμένων κατοίκων της περιοχής των τρένων, αποδεικνύουν την ανευθυνότητα όσων ασχολήθηκαν με το έργο και τοπικών φορέων που έχουν την αρμοδιότητα (θεωρητικά τουλάχιστον) της σωστής διαχείρισης των πραγμάτων της πόλης. Απο τη μια εγκαταλείπουν ένα υπέροχο και με ιστορική αξία κτίριο, το οποίο στέγαζε το Σταθμό των τρένων και απο την άλλη έχουν την ιδέα να περιφράξουν τη θάλασσα. Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες υπάρχει πλέον περίφραξη κάτω απο τις γραμμές, με συνέπεια να μην επιτρέπεται η πρόσβαση πολιτών στην ακτή. Να σημειωθεί, ότι αρκετοί κάτοικοι της περιοχής τα καλοκαίρια έκαναν τα μπάνια τους στο συγκεκριμένο μέρος. Επιπλέον, ο νότιος λιμένας του Ευβοϊκού είναι μια θαλάσσια περιοχή με έντονη δραστηριότητα απο ψαράδες, αθλητές του κανόε – καγιάκ, του θαλάσσιου σκι και αυτό που καταγγέλουν οι κάτοικοι, είναι πως αν υπάρξει ανάγκη ή ατύχημα δεν θα μπορέσει να δοθεί βοήθεια απο στεριά, αφού δεν υπάρχει δίοδος στη θάλασσα. Αυτό είναι το ένα κομμάτι που έχει εξαγριώσει τους πολίτες, γιατί μια επίσκεψη στο χώρο των γραμμών των τρένων, θα σας πείσει για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί. Σκουπίδια κάθε λογής, παλιοσίδερα και ό,τι μηχάνημα και εξάρτημα αντικαταστάθηκε κατά τις εργασίες στις γραμμές, βρίσκεται πεταμένο εκεί στις ακτές του νότιου Ευβοϊκού. Αντικείμενα, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε εκθεσιακό χώρο, αφού αποτελούν κομμάτι της ιστορίας του τρένου. Όσο για τα υπόλοιπα θα μπορούσαν να πεταχτούν στους προβλεπόμενους χώρους και όχι εντός της θαλάσσιας περιοχής. Να σημειωθεί ότι εκτός απο τις καταγγελίες πολιτών που είχαμε, αναμένεται αντίδραση και Συλλόγων, που θα ζητήσουν την παρέμβαση των τοπικών φορέων και αρμοδίων, για όσα έχουν συμβεί στο χώρο των τρένων στη Χαλκίδα. Επιπλέον, να θυμήσουμε ότι πριν λίγους μήνες είχε γίνει και πάλι καταγγελία απο κάτοικο της περιοχής, για παλιοσίδερα που πέταγαν τα συνεργεία στη θάλασσα.

Πρέπει όμως να επισημάνουμε, ότι σε ερώτησή μας, μήπως η περίφραξη έγινε για την ασφάλεια των πολιτών, οι κάτοικοι μας απάντησαν ότι χρόνια τώρα πέρναγαν απο τις γραμμές για να κατέβουν στη θάλασσα, χωρίς κάποιο κίνδυνο και επιπλέον, θα έπρεπε πρώτα να έχουν κατασκευάσει πεζογέφυρες και κατόπιν να προβούν σε περίφραξη της θαλάσσιας περιοχής. Επιπλέον, απο την άλλη πλευρά υποστηρίχτηκε ότι τα αντικείμενα είναι εντός του χώρου του οικοπέδου ιδιοκτησίας της ΕΡΓΟΣΕ και όχι στη θαλάσσια περιοχή. 

Το θέμα φιλοξένησε και η zougla.gr στην ιστοσελίδα της. Δείτε:

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=88997&cid=4