Μετά τις καταγγελίες του κ. Κώστα Πολυζώη, εκλεγμένου εκπροσώπου στο Δ.Σ. της ΛΑΡΚΟ, για φαινόμενα κακοδιοίκησης στην ΛΑΡΚΟ, οι βουλευτές Δημήτρης Πιπεργιάς και Βασίλης Κεγκέρογλου, εισηγητής και αναπληρωτής εισηγητής αντίστοιχα, του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Ανάπτυξης ΠΑΣΟΚ, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών. Οι βουλευτές ερωτούν τον αρμόδιο υπουργό για τα μέτρα πρόκειται λάβει προκείμενου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που προκύπτουν από την κακοδιοίκηση της ΛΑΡΚΟ και τον καλούν να ενημερώσει τη Βουλή για διαφορά θέματα που αφορούν στην διοικητική λειτουργία της ΛΑΡΚΟ από το 2004 μέχρι και σήμερα. Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:

«Ο εκλεγμένος εκπρόσωπος των εργαζόμενων στο Δ.Σ. της ΛΑΡΚΟ, κ. Κώστας Πολυζώης, καταγγέλλει με επιστολή του, ότι η επιχείρηση εξ’ αιτίας της κακοδιοίκησης και των επιλογών που έχουν γίνει, οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην απαξίωση και στην περίπτωση που δεν διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα οι τιμές του νικελίου σε έντονη προβληματικότητα και ενδεχόμενη κατάρρευση.
Όπως αναφέρει, όλα τα μεγάλα θέματα, που αφορούν στην προοπτική και τον εκσυγχρονισμό της ΛΑΡΚΟ είναι τελματωμένα, λόγω της ύπαρξης δυο κέντρων λήψης αποφάσεων και της διαμάχης του προέδρου με τον διευθύνοντα σύμβουλο. Καταλογίζει στην Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, για εξυπηρέτηση κυβερνητικών και κομματικών παραγόντων της Νέας Δημοκρατίας, παράνομες ρουσφετολογικές προσλήψεις στις διοικητικές υπηρεσίες, προσλήψεις διευθυντικών στελεχών με υπέρογκες αμοιβές, χορήγηση μεγάλων αυξήσεων και διάθεση πολυτελών αυτοκινήτων 4 Χ 4 σε «ημέτερους» και πολυδάπανα ταξίδια στο εξωτερικό για σκοπούς άσχετους με την επιχείρηση. Τα καταγγελλόμενα είναι εξόχως σημαντικά και οφείλει η κυβέρνηση, αν όσα καταγγέλλονται δεν αποτελούν επιλογές της, να πάρει άμεσα μέτρα, πριν είναι αργά για την επιχείρηση, που είναι από τις βασικότερες του μεταλλευτικού κλάδου και δίνει δουλειά σε χιλιάδες εργαζόμενους.
 
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
 
Ποια μέτρα θα λάβει προκείμενου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που προκύπτουν από την κακοδιοίκηση της ΛΑΡΚΟ;
 
Επίσης καλείται να ενημερώσει τη Βουλή για:
 
Πόσες προσλήψεις και με ποια διαδικασία, έχουν γίνει στην έδρα της ΛΑΡΚΟ από το 2004 μέχρι σήμερα;
 
Πόσες προσλήψεις διευθυντικών στελεχών έχουν γίνει από το 2004 μέχρι σήμερα και με ποιες αμοιβές;
Πόσες αγορές ή ενοικιάσεις επιβατικών αυτοκινήτων έχουν πραγματοποιηθεί από το 2004, πόσο έχουν κοστίσει, σε ποιους έχουν διατεθεί και για ποιο σκοπό;
 
Πόσες είναι οι δαπάνες που έχουν καταβληθεί για ταξίδια στελεχών της επιχείρησης στο εξωτερικό;»